2/7/2021, Michaela Šámalová, Ušetřeno.cz

Jak si vybrat ten nejlepší spořicí účet?

Vybrat si spořicí účet není nic složitého. Koukněte do našeho srovnání spořicích účtů, a přitom se ptejte na následující otázky.

Jak vysoká je úroková sazba?

Čím vyšší, tím lepší. Úrok udává, o kolik se vaše úspory zhodnotí. Počítejte ale s tím, že peníze, které vám banka dá skrze úrok, se následně ještě zdaní a srážková daň vám sežere 15 % z vydělaného úroku. Pořád ale lepší než nic.

Jak je podmíněná úroková sazba?

Abyste získali úrokovou sazbu z reklamy, musíte často splňovat různé podmínky. U většiny bank je potřeba si ke spořicímu účtu založit ještě běžný účet a následně platit několikrát měsíčně kartou.

Pásma úročení

Banky občas mění výši úroku na základě toho, kolik u nich máte uloženo. 

Kolik mě bude účet stát?

Dnes už se moc často s poplatky za založení účtu a jeho vedení nesetkáte. Dávejte si ale pozor, kolik dáte za vklady, výběry, převody peněz a případné zrušení účtu.

Kolik mě bude stát vše kolem?

Pokud si ke spořicímu účtu musíte sjednat ještě další produkt (nejčastěji běžný účet), omrkněte, kolik vás bude jeho provoz stát.

Jak dlouho trvá převod peněz?

Za jak dlouho budete mít úspory převedené ze spořicího účtu na běžný? Pokud máte oba od stejné banky, jsou převody často v podstatě okamžité. Jestliže ale peníze putují z jedné banky do druhé, pak si můžete počkat i několik dní.

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.