2/29/2024, Sandra Skorkovská, Ušetřeno.cz

Jak zažádat o půjčku?

Která půjčka je ta nejvýhodnější? Ta od banky, nebo od nebankovní společnosti? U které půjčky zaplatíte nejnižší úrok a u které se vyhnete co možná nejvíce poplatkům? A jak zjistíte, kdo vám půjčí nejvíce, když nemůžete doložit své příjmy nebo třeba ručit nemovitostí? Tyhle a spousta dalších otázek jistě napadly snad každého, kdo kdy uvažoval o nějakém spotřebitelském úvěru.

Kvůli tomu, abyste si mohli půjčit peníze co nejvýhodněji, už dávno nemusíte obcházet jednotlivé banky a společnosti, které půjčky nabízejí.

Srovnejte si půjčky online

Zažádat o půjčku online je dnes už běžnou praxí, a to nejen v nebankovním sektoru. Obzvlášť v případě menších spotřebitelských půjček od 1 000 Kč do 50 000 Kč se často dá vše zařídit bez zdlouhavého ověřování, dokazování a hlavně bez nutnosti někam chodit. Peníze můžete mít už během několika dnů, přičemž záleží především na tom, jak rychle spolupracujete a plníte požadavky poskytovatele půjčky.

Nebankovní půjčky

Získat nebankovní půjčku bývá oproti půjčce bankovní výrazně jednodušší a rychlejší. Celá řada společností nabízí půjčení peněz takřka okamžitě nebo během několika málo dní od podání žádosti. Většina nebankovních institucí poskytuje půjčky bez nutnosti ručit majetkem, to je ale vykoupeno vyššími úroky, než které můžete dostat u půjčky v bance. 

Kvůli nebankovní půjčce nebudete muset ani nikam chodit, peníze se dají půjčit jednoduše a pohodlně přes internet. Obvykle to probíhá tak, že si vyberete tu půjčku, která vám nejlépe vyhovuje, ať už dobou splatnosti, půjčenou částkou, nebo výší úroku, a podáte online předběžnou žádost. Během několika dnů (ale často i během několika hodin) se s vámi spojí zástupce nebankovní společnosti a vyřídí s vámi vše potřebné, případně poradí a zodpoví vaše otázky. Pokud splníte všechny podmínky a poskytnete vše, co od vás poskytovatel půjčky vyžaduje, můžete mít peníze takřka okamžitě, nejpozději během několika dnů.

Bankovní půjčky

Ani získání bankovní půjčky nemusí být složitý a zdlouhavý proces. Mnohdy to není o nic složitější než získat půjčku od nebankovní společnosti. Vždy záleží především na výši částky, kterou si chcete půjčit. Dávno už ale není pravidlem, že byste pro bankovní půjčku museli vždy do banky. Spousta bank nabízí výhodné spotřebitelské půjčky (účelové i bezúčelové), které můžete získat jednoduše přes internet a bez zdlouhavého čekání. 

Podmínky pro získání půjčky si můžete snadno porovnat a rychle se zorientovat v tom, která půjčka je ve vaší situaci ta nejvhodnější a nejdostupnější. Pokud už jste klientem banky, od které si chcete peníze půjčit, často můžete mít peníze na svém účtu velmi rychle.

Co nedělat, když si berete půjčku?

Srovnejte si půjčky online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.