4/10/2024, Pavlína Koňariková, Ušetřeno.cz

Neomezená data: Jak vybrat ten správný tarif?

Výběr neomezených datových tarifů je v posledních letech opravdu široký. V čem se jednotlivé nabídky liší a na co byste se měli při volbě tarifu zaměřit, aby přesně splňoval vaše požadavky? 

Pokud má tarif v názvu „neomezený“, měl by být opravdu neomezený – a to ve všech směrech. Můžete s ním tedy volat do všech sítí bez omezení, poslat kamarádovi svůj nový román přes SMS zprávy nebo celé dny surfovat po internetu. Co když ale potřebujete jenom jednu z těchto tří služeb – nekonečný přístup k internetu? Jak vybrat tarif s neomezenými daty tak, aby odpovídal vašim požadavkům? Srovnali jsme pro vás neomezené tarify od 3 největších operátorů na trhu.

Neomezený datový tarif vybírejte pečlivě 

Při výběru tarifu s neomezenými daty nemusíte množství dat vůbec řešit, spíše se zaměřte na jiné parametry, a sice: 

  • Rychlost připojení. Každá nabídka uvádí jinou maximální rychlost připojení, která se vám může po vyčerpání určitého množství dat ještě snížit. Musíte si proto předem rozmyslet, jakou rychlost vlastně potřebujete. Nejlepší jsou samozřejmě tarify s neomezenou rychlostí připojení, která se nikdy nesníží. 
  • Další volné jednotky. Pokud je váš tarif určený pro chytrý telefon, možná oceníte i nějaké volné minuty nebo SMS zprávy. Jestli ale skrze tarif plánujete napájet daty například tablet, ze kterého nikdy nevoláte, nemají pro vás tyto jednotky žádný užitek. Raději si proto vyberte tarif pouze s internetem a možná něco ušetříte. 
  • Cena. Peníze jsou bezpochyby důležitým parametrem při výběru tarifu. Ne vždy je ale nejdražší možnost současně i tou nejlepší. Proto si nezapomeňte nabídky důkladně porovnat mezi sebou, třeba přes náš automatický srovnávač

Vyberte si z dostupných tarifů ten nejvýhodnější.

Neomezená data od Vodafone 

Vodafone nabízí neomezené tarify (včetně volání a SMS) už od 653 Kč měsíčně, u levnějších variant ale musíte počítat s omezenou rychlostí internetu. Nejvýhodnější je pořídit si datový tarif v kombinaci s pevným internetem, kde můžete získat opravdu zajímavé slevy. 

Vybírat můžete z tarifů Basic, Super a Premium 5G, které jsou odstupňované rychlostí internetu, množstvím výhod a samozřejmě i cenou. Neomezenou rychlost nabízí pouze nejdražší tarif, i u ostatních si ale můžete zdarma vyzkoušet rychlé surfování celkem 5× na 24 hodin. Tarify jsou standardně bez závazků, pokud si k nim nekoupíte telefon nebo jiné zařízení – potom platí klasicky smlouva na 2 roky.

Tarif Basic Super Premium 5G 
Data neomezeně neomezeně neomezeně 
Rychlost připojení 2 Mb/s 10 Mb/s 5G neomezeně 
Volání neomezeně neomezeně neomezeně 
SMS neomezeně neomezeně neomezeně 
Cena za měsíc 653 Kč 871 Kč 1 307 Kč 

Zdroj: webové stránky operátora; aktuální k 27. 5. 2023. Nejedná se o obchodní nabídku. 

 

Zákazníkům, kteří mají od Vodafone pevný internet i datový tarif, nabízí operátor bezplatnou službu „Neomezená data na 24 hodin“. Můžete ji zapnout v případě výpadku pevného internetu – ať už z důvodu nečekaného problému, nebo plánované údržby. Pomocí telefonu si tak snadno vytvoříte domácí hotspot, který výpadek připojení pokryje. 

Neomezená data od T-Mobile 

Neomezené tarify u T-Mobile obsahují všechny typy jednotek (SMS, volání i data) a jsou také odstupňovány podle kvality služeb a ceny. Nejlevněji vychází tarif Neomezeně XL s výhodou, dále jsou k dispozici tarify Neomezeně 3XL a Neomezeně 4XL s výhodou. Jelikož se nejedná o čistě datové tarify, jsou také o něco dražší. 

Tarif s výhodou Neomezeně XL Neomezeně 3XL Neomezeně 4XL 
Data neomezeně neomezeně neomezeně 
Rychlost připojení 10 Mb/s 20 Mb/s 5G neomezeně 
Volání neomezeně neomezeně neomezeně 
SMS neomezeně neomezeně neomezeně 
Cena za měsíc 930 Kč 1 140 Kč 1 340 Kč 

Zdroj: webové stránky operátora; aktuální k 27. 5. 2023. Nejedná se o obchodní nabídku. 

 

U T-Mobile se dá ale celkem snadno ušetřit i bez snížení požadavků. Slouží k tomu Magenta 1, která vám umožní propojit tarify a další služby v rámci skupiny. Za každou další přidanou službu získáte 5% slevu, a to až do výše 25 %. Propojit můžete jakékoli tarify nad 399 Kč a jako skupina získáte i několik dalších výhod, například neomezené volání a SMS s ostatními členy zdarma. 

K většině tarifů nabízí T-Mobile službu „Pořád online“, kterou si můžete zdarma zapnout, kdykoli vyčerpáte svůj limit dat. Na žádné velké streamování to sice není, ale aspoň vám nehrozí, že byste se v krizové situaci nedostali na internet.

Vyberte si z dostupných tarifů ten nejvýhodnější.

Neomezená data od O2 

O2 nabízí 4 základní tarify s neomezenými daty, které ale současně obsahují i neomezené SMS a volné minuty. Vybírat můžete z tarifů NEO, k dispozici je Modrý, Bronzový, Stříbrný a Zlatý. Tarify jsou také odstupňované podle kvality služeb a ceny, poslední dva nabízejí 5G rychlost připojení.

Tarif NEO Modrý NEO Bronzový NEO Stříbrný NEO Zlatý 
Data neomezeně neomezeně neomezeně neomezeně 
Rychlost připojení 10 Mb/s 20 Mb/s 5G neomezeně 5G neomezeně 
Volání neomezeně neomezeně neomezeně neomezeně 
SMS neomezeně neomezeně neomezeně neomezeně 
Cena za měsíc 899 Kč 1 099 Kč 1 299 Kč 1 599 Kč 

Zdroj: webové stránky operátora; aktuální k 27. 5. 2023. Nejedná se o obchodní nabídku. 

 

Všechny tyto tarify mají v ceně roaming v EU, hodí se tedy i na dovolenou nebo pracovní cesty. Můžete je měnit podle libosti klidně každý měsíc – jsou bez závazku. 

O2 nabízí široké pokrytí sítí 5G i mimo velká města a podle výsledků testů ČVUT i nejrychlejší mobilní internet na trhu (až 705 Mb/s). A aby bylo vaše surfování ještě o chlup lepší, můžete využívat službu „O2 Security“, která za vás pohlídá bezpečnost na prohlížených stránkách.

Vyberte si z dostupných tarifů ten nejvýhodnější.

Kde tedy seženete nejlevnější neomezená data? 

Pokud vám nezáleží na rychlosti internetu, z hlavních operátorů aktuálně nabízí nejlevnější neomezená data Vodafone. S rychlostí 2 Mb/s ale moc práce neuděláte, proto se vyplatí porovnat si klady a zápory jednotlivých nabídek a vybrat si tu s nejlepším poměrem cena–výkon. K tomu vám výborně poslouží náš srovnávač, který porovná nejen nabídky hlavních operátorů v České republice, ale i další neomezené datové tarify od tzv. virtuálních operátorů. Ti bývají často zaměření na poskytování specifičtější služby pro konkrétní cílovou skupinu, proto mohou být některé z nich ještě výhodnější. Tak proč to nevyužít? 

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.