9/22/2023, Barbora Kocmankova, Ušetřeno.cz

Pojištění drink povolen

Dovolená, to je odpočinek, dobrodružství a určitě také poznávání lokální gastronomie. Patříte mezi ty, kdo rádi vyzkouší třeba pivo z lokálních pivovarů, okusí víno z místních vinic nebo prostě jenom rádi relaxujete s drinkem v ruce? Určitě tušíte, že kombinace pojistné události a alkoholu v krvi nebude úplně jednoduchá záležitost.

Alkohol v krvi býval u pojistného plnění problémem. S cestovním pojištěním drink povolen si ale skleničku budete moc na dovolené bez obav dopřát.

Co je drink povolen?

„Drink povolen” je název připojištění k cestovnímu pojištění, které platí až do 0,8 promile alkoholu v krvi. Díky tomu se do tohoto limitu nemusíte bát žádných výluk, které se dříve v případě pojistné události uplatňovaly. Takže pokud na dovolené například upadnete a rozbijete lehátko u bazénu nebo do někoho nechtěně vrazíte a způsobíte mu zranění, nemusíte se bát, že by náklady na vzniklou škodu šly z vaší kapsy.

Kolik toho tedy můžete vypít? To záleží na vaší váze a rychlosti metabolismu. Proto se na internetu podívejte například na tabulky, které vám s tím mohou pomoci, nebo si pořiďte alkohol tester. Každopádně nějaký ten exotický drink, sklenku vína či vychlazené pivo si určitě budete moci dopřát.

Cestovní pojištění online

Drink povolen – řízení a sjezdovky

U alkoholu za volantem je třeba brát v potaz pravidla a zákony země, ve které se pohybujete. Hranice tolerance se totiž stát od státu liší. Na Slovensku je, stejně jako u nás, tolerance nulová. V Itálii nebo v Chorvatsku můžete mít při řízení v krvi 0,5 promile alkoholu, na Maltě a ve Velké Británii dokonce až 0,8 promile. Pokud tedy způsobíte dopravní nehodu a daný limit překročíte, pojišťovna vzniklou škodu neuhradí.

Stejné pravidlo platí na sjezdovkách, kdy je například v Itálii při lyžování stanovená nulová tolerance na svahu. Stejně přísní jsou také při namátkových kontrolách v Rakousku.

Proto se vždy předem o těchto pravidlech informujte a myslete na svou bezpečnost.

Cestovní pojištění online

Sjednání cestovního pojištění online

Sjednání cestovního pojištění alkohol - drink povolen zvládnete bez problémů online cestou. Stačí se připojit k internetu, vzít chytrý telefon, počítač nebo tablet a vše hravě zvládnete během pár minut s online kalkulačkou cestovního pojištění

Toto připojištění nabízí například AXA ASSISTANCE a je možné sjednat ho po vybrání produktu. Jednoduše si vyberete pojištění od AXA, ukáže se vám přehled tohoto pojištění, a když se podíváte na jeho „detail“, uvidíte další připojištění, která si můžete sjednat – například právě drink povolen.

To nejvýhodnější cestovní pojištění přes online kalkulačku snadno srovnáte i uzavřete, přičemž vám všechny důležité dokumenty přijdou během pár minut do e-mailové schránky. A kdy cestovní pojištění začne platit? Hned jak uhradíte pojistné. Na výběr máte z bankovního převodu nebo online platby kartou. Cestovní pojištění si tedy můžete sjednat doslova i pár minut před odjezdem za hranice.

 Bez připojištěníS připojištěním drink povolen
Německo (4 dny)224 Kč280 Kč
Chorvatsko (8 dní)449 Kč561 Kč
Itálie (14 dní)768 Kč982 Kč

Poznámka: Cestovní pojištění je počítáno pro turistickou cestu. Jde o 2 dospělé (28 a 30 let). Uvedeny jsou nejnižší nabízené cenové nabídky pojišťovny nabízející připojištění drink povolen. Jedná se o ilustrační příklady, nejedná se o obchodní nabídku. Počítáno dne 20. 7. 2023.

Cestovní pojištění online

Srovnání cestovního pojištění

Abyste našli to nejvýhodnější cestovní pojištění na dovolenou, podívejte se na aktuální nabídku pojišťoven. Tu uvidíte v online kalkulačce, do které zadáte základní údaje o vaší cestě, a to:

  • cílovou destinaci,
  • délku pobytu,
  • počet a věk zajištěných osob.

Během chvíle před sebou budete mít přehledně srovnané nabídky hned od několika prověřených pojišťoven působících na českém trhu, a to včetně výše pojistného. Jednotlivé nabídky si můžete v klidu projít, vybrat si míru zajištění (vyšší, střední a nižší pojistné limity) a samozřejmě přidávat užitečná připojištění. Kromě „drink povolen” lze zvolit například i:

Jakmile si vyberete to nejlepší cestovní pojištění, stačí si ho pouze sjednat, a můžete vyrazit.

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.