3/18/2024, Zuzana Pallová, Ušetřeno.cz

3 tipy, jak ušetřit u mobilních operátorů

V nabídce operátorů na českém trhu je spousta zajímavostí, které by člověk neměl přehlédnout, a to se netýká pouze ceny, ale i služeb jako takových. V tomto článku vám představíme 3 tipy, jak ušetřit u mobilních operátorů. Čtěte dále.

Jak ušetřit u mobilních operátorů

Jak ušetřit u mobilních operátorů?

Dlouhodobě jsme si zvykli, že telefonní operátor není pouze hlasová služba, ale i služby související, jako je televize a internet – ať už domácí, na chatu, nebo do notebooku či tabletu. Hlavní operátoři se starají nejen o jednotlivce, ale také o rodiny, pro které je komplexní služba výhodná. 

V případě komplexní služby, kdy využijeme služby v rámci domácnosti, dosáhneme slevy v řádu procent. Dosažení 25% úspory v domácnosti není nemožné, a naopak se nabízí. Někdy ovšem může být složité, se v nabídce zorientovat, proto si pojďme vše shrnout do několika bodů. 

Srovnejte si cenu mobilních tarifů

Využití důvěryhodného srovnávače 

Pokud hledáme řešení na míru, které je snadné rychlé a úsporné, je jednou z cest oslovit přímo konkrétního operátora. V takovém případě ale dostaneme nabídku pouze od jednoho operátora. Můžeme také oslovit všechny námi preferované operátory a získané nabídky si potom porovnat

Doporučení od kamaráda má jistě také svoji váhu, je ale nutné počítat s tím, že přehled našeho kamaráda může být pouze všeobecný, nikoli detailní. Nabídky na trhu se často mění a uzpůsobují se trendům a přáním zákazníků, což znamená, že nabídka platná před půl rokem nemusí být už dnes ta nejvýhodnější. 

Snazší cestou je oslovit někoho, kdo má o všech službách mezi operátory přehled, a tím může být srovnávač. Nezávislé srovnání aktuální nabídky napříč všemi operátory je může být výhodné jak pro službu jednotlivce, tak pro pár, nebo také pro celou rodinu. I na jednom tarifu lze získat velmi zajímavou slevu. 

Využití více služeb v jednom balíčku 

Rozhodně stojí za doporučení služby sloučit. Pro tyto účely má každý z operátorů jiný nástroj, například Magenta 1 od T-Mobile, Spojené služby od Vodafone nebo O2 Spolu. 

Každý z operátorů k balíčkům přistupuje jinak, ale u každého je cílem úspora, nebo služby navíc. Vodafone a O2 přistupuje k balíčkům s ohledem na internetové služby, které balíček zlevňují, T-Mobile zase nahlíží na počet služeb. U T-Mobile získáte slevu už u 2 služeb, ale čím více služeb do Magenty vložíte, tím větší sleva vás čeká (maximální sleva je u 5 služeb), zároveň můžete obdržet také větší porci dat. 

Důležité tedy je, co přesně budete chtít zrovna vy – jestli je to jedna hlasová služba (neomezený tarif s SMS a porcí dat) nebo například řešení pro celou domácnost (například: 2x hlasová služba, 1 fixní internet, 1x internetová televize). 

Srovnejte si ceny mobilního internetu

Nebojte se změnit operátora 

Nezávislým srovnáním napříč všemi operátory je možné se dostat k co nejvýhodnější aktuální nabídce – co když vám ale padne do oka nabídka jiného operátora, než kterého máte doposud? Rozhodně se není čeho bát. Změna operátora je snadná, trvá několik dnů a je samozřejmostí, že vám zůstane stejné telefonní číslo. 

Ke změně operátora je potřebný tak zvaný OKU kód, který naleznete na svém vyúčtování, nebo přímo na portále operátora.

Zorientovat se mezi nabídkami nemusí být na první pohled snadné, proto doporučujeme využití nezávislého srovnávače, který vám s výběrem poradí a pomůže vám vybrat nejen tu nejvhodnější službu pro vás, ale také vám pomůže s úsporou, která se v rozpočtu vždycky hodí. 

Zdroj dat: smluvní a předsmluvní dokumentace mobilních operátorů

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.