4/15/2024, Bára Kocmánková , Ušetřeno.cz

20 nejkrásnějších pláží Chorvatska: Kde je najdete?

Chorvatsko je jednou z bezkonkurenčně nejoblíbenějších dovolenkových destinací. Přemýšlíte, kam se v této zemi vydat letos? Podívejte se na naše tipy na nejkrásnější pláže Chorvatska. Vybrali jsme pro vás opravdu ty největší skvosty – oblázkové i písečné. Pojďte se na ně podívat. 

Nejkrásnější pláže Chorvatsko

Chorvatsko mají turisté z celého světa v oblibě už pěknou řádku let. Většina z nich samozřejmě zavítá do těch nejznámějších míst, ale co takhle navštívit pláže, které si svou krásou nezadají s Karibikem, ale málokdo o nich ví? Právě většinu takových najdete v našem článku, pro který jsme se nechali inspirovat tipy cestovatelských magazínů, průvodců, filmových nadšenců a připojili i naše osobní doporučení.

Nejkrásnější chorvatské pláže

Stračinska, ostrov Šolta 

  • Oblázková

Ostrov Šolta není tak známý jako Hvar nebo Brač, o to více si tu ale užijete klid a málo turistů. Pláž Stračinska pak najdete v zátoce, která je dostupná jak lodí, tak po souši, např. na kole. Nachází se na mírně odlehlém místě, kde si užijete opravdu nerušený klid. V okolí pláže si také můžete zajistit ubytování v několika místních domech. 

Murvica, ostrov Brač 

  • Štěrková

Malá, ale krásná. Přesně taková je pláž Murvica na Brači. Užijete si zde pohodové chvíle, stejně jako výhled na Hvar. Na pláž se dostanete bez problémů po silnici a najdete zde také tavernu, kde se můžete najíst. Kousek od pláže se nachází také zajímavý výletní cíl jménem Dračí jeskyně. Jedná se o klášter vytesaný do skály spolu s postavami z pohanské mytologie a křesťanství. 

Máme pro vás taky seznam nejkrásnějších chorvatských ostrovů

Cestovní pojištění do Chorvatska online

Bačvice, Split 

  • Písečná

Jedná se o velmi známou písečnou splitskou pláž, takže počítejte s více návštěvníky. Voda je zde mělká a přístup do moře pozvolný a upravený, což ocení hlavně rodiny s dětmi. Hned u pláže je celá řada restaurací, pekáren a kaváren, kde se můžete občerstvit. Kromě toho pláž Bačvice získala ocenění Modré vlajky, které je zárukou opravdové kvality. 

Zlatni rat, ostrov Brač 

  • Oblázková, jemná

Asi jedna z nejznámějších chorvatských pláží, která je motivem celé řady pohlednic a cestovatelských fotek. Zlatni rat je jemně oblázková kosa dlouhá přes 630 metrů, která mění svůj tvar v závislosti na větru a mořských proudech. Kromě relaxu na lehátku si tady užijete například windsurfing, surfování a potápění. Vstup na pláž je zadarmo, ale počítejte s placeným parkováním. A vzhledem k oblíbenosti této pláže se zde v sezoně samozřejmě setkáte s poměrně velkou spoustou lidí

Punta Rata, Makarská riviéra

  • Oblázková, jemná

Punta Rata je jednou z nejkrásnějších pláží celé Makarské riviéry. Není tedy divu, že toto místo získalo známé ocenění Modré vlajky. Užijete si zde příjemný stín pod vzrostlými borovicemi, křišťálově modrou vodu i řadu možností pro provozování sportovních aktivit. K zapůjčení jsou zde lehátka a občerstvení nabízí hned několik kaváren a restaurací. A jestli zatoužíte po větším klidu, stačí se vydat po skalnaté stezce směrem k Makarské, kde na vás čeká celá řada malých uzavřených zátok

Pasjača, jižní Dalmácie

  • Oblázková

Dostat se na tuhle izolovanou krásnou pláž je sice trochu dobrodružství, ale rozhodně nebudete litovat. Vede sem strmá, úzká a klikatá cesta, na které projdete i tunelem vytesaným ve skále. Místo ocení hlavně milovníci klidu a přírody. Není zde ovšem žádné vybavení, takže si s sebou vezměte také jídlo a pití. 

Sahara, Knadalora, Rajska plaža, ostrov Rab

  • Písečná

Tenhle tip ocení milovníci naturismu. Sahara je totiž jednou z nejkrásnějších pláží Chorvatska, kde si můžete pořídit opálení doslova celého těla. Stejnou možnost budete mít také na pláži Kandalora, která se bere jako místo zrodu naturismu v Chorvatsku. A to díky návštěvě krále Edwarda VIII. s Wallis Simpsonovou, kteří od zdejších úřadů v roce 1936 dostali speciální povolení ke koupání bez plavek. Jestli nudismu nefandíte a chcete si užít chorvatskou písečnou pláž, vydejte se na tu se jménem Rajska.

Sveti Ivan (Svatý Jan), ostrov Cres

  • Oblázková, jemná

Na západním pobřeží ostrova Cres se nachází město Lubenice, odkud vede strmá klikatá stezka k odlehlé zátoce. Cesta vám zabere asi 40 minut chůze, takže doporučujeme pevnou obuv. Téhle delší procházky ale nebudete litovat. Odměnou vám bude bělostná oblázková pláž s výhledem na třpytivý Jadran a také Modrá jeskyně, ve které se můžete v nedaleké zátoce Žanje vykoupat. 

Val Maro Family, Istrie

  • Jemně oblázková

Ideální místo pro rodiny s dětmi. Čeká tu na vás totiž pláž s jemnými kamínky, slunečníky i nafukovací aquapark. Milovníci jízdy na banánech, vodních lyží nebo parasailingu se můžou vydat hned na vedlejší pláž Val Sundance Sandy Family Beach a prozkoumat můžete také hlubiny Jadranu s místní potápěčskou společností.

Banje, Dubrovník

  • Oblázková

Velmi oblíbená pláž, kterou najdete hned za hradbami Dubrovníku. Je vybavená lehátky a baldachýnovými lůžky, ze kterých si užijete výhled na ostrov Lokrum. Nádherné zde bývají především západy slunce, kdy se můžete kochat krásnými barvami nejen na moři, ale také na místních středověkých stavbách, které sloužily i coby kulisy známému seriálu HBO Hra o trůny.

Srovnejte si cestovní pojištění online

Nugal, Makarska

  • Oblázková

Pláž Nugal se nachází na poloostrově Osejava mezi Makarskou a městem Tučepi. Tahle kráska byla dokonce v roce 2019 vyhlášená třetí nejkrásnější pláží Evropy. Kvůli tomu zde nejspíš narazíte na větší množství návštěvníků. A je také dobré zmínit, že Nugal je oficiálně nudistickou pláží (FKK).

Na pláž se dostanete pěšky přes lesopark, nebo od moře na lodi a člunu. Na pláži není žádné občerstvení, takže si s sebou určitě vezměte i dostatek jídla a pití. 

Mulini, Istrie

  • Betonová

Pláž Mulini najdete jen kousek od města Rovinj, které je známé svými pastelově zbarvenými domy i malebným rybářským přístavem. Pláž Mulini má povrch z leštěného betonu a čekají vás na ní lehátka, slunečníky i bar.

Mala Kolombarica pláž, Pula

  • Oblázková, kamenitá

Na nejjižnějším cípu Istrijského poloostrova najdete pláž Mala Kolombarica. Obklopují ji vysoké útesy a Jadran zde má až neskutečně modrou barvu. Na Malou Kolombaricu se dostanete pěšky nebo na kole po značených stezkách v přírodním parku. Osvěžit se pak budete moci v místním baru, který nabízí chlazené nápoje i občerstvení z darů moře. 

Sipar, Mošćenička Draga

  • Oblázková

Sipar je dlouhou oblázkovou pláží s lehátky a výhledem na Kvarnerský záliv směrem k Rijece a ostrovům Krk a Cres. Pláž navazuje na řadu starých kamenných domků, v nichž se nacházejí sezonní kavárny a zmrzlinárny. Mimo léto je toto místo trochu ospalé a opuštěné, ale stále krásné.

Saharun, ostrov Dugi Otok

  • Oblázková, písečná

Pláž pokrytá bílými oblázky, obklopená borovicovými lesy s tyrkysovým až smaragdovým mořem. Přesně to je Saharun (nebo také Sakarun), s písčitým dnem a mělkou vodou. Takže se zde bude líbit hlavně rodinám s dětmi. Pláž je nezastavěná, jsou na ní lehátka, slaměné slunečníky a několik provizorních barů. Krásu tohoto místa potvrzuje i jeho přezdívka Pláž Karibik.

Cestovní pojištění do Chorvatska online

Moro, ostrov Korčula

  • Oblázková

Velmi fotogenická a příjemná pláž, na kterou se dostanete člunem z města Korčula. Na pláži jsou k dispozici lehátka, sedací vaky i dvě houpačky v moři. Najíst se můžete čerstvě ulovených mořských plodů v restauraci. 

Hvar Beach Club, ostrov Hvar 

  • Betonová, kamenná

Toužíte po luxusnějším plážovém zážitku? Tady ho máte… Místo na této nádherné pláži v odlehlé zátoce si můžete rezervovat v podniku Hvar Beach Club (dříve známém jako Bonj les Bains). Čeká vás betonové a kamenné nábřeží lemované kabinami z 20. let minulého století, lázně Sensori, kde si můžete dopřát masáž lokálními esenciálními oleji i občerstvení v restauraci se zdravým a lokálním menu.

Šunj, ostrov Lopud

  • Písečná

Lopud si lidé oblíbili už v 17. století, kdy si zde dubrovnická šlechta postavila své víkendové vily. Na ostrově žije pouze kolem 200 stálých obyvatel, takže jde o ideální místo, když si chcete užít chvíle bez davů turistů. Šunj je také pro svou mělkou vodu ideální pro děti, které zde mohou bez obav dovádět. 

Vela Plaža, Krk

  • Oblázková, písčitá

Ospalé městečko Baška leží v širokém chráněném zálivu na jižním pobřeží ostrova Krk. Je vystavěno kolem působivé, kilometr dlouhé pláže Vela Plaža, která ústí do mělkého tyrkysového moře. Pláž je lemována promenádou s kavárnami, restauracemi a hotely, takže zde najdete také odpovídající zázemí. V hlavní sezoně je však velmi rušná. Pokud chcete něco klidnějšího, vydejte se do vesnice Stara Baška, kde najdete oblázkovou pláž Oprna Bay.

Pokrivenik, Hvar 

  • Oblázková

Klidná oblázková pláž jen s několika malými bary a restauracemi a malým přístavištěm. Horolezce lákají zdejší strmé kopce a potápěče zase místní tajná jeskyně nacházející se v jedné ze zátok poblíž Pokriveniku.  

Cestovní pojištění do Chorvatska online

Pláže kolem chorvatských měst

Chystáte se v Chorvatsku do některého z větších měst? Také v nich či kousek od nich najdete krásné pláže. 

Pláže v Rijece

V Rijece najdete celou řadu možností, kde se vykoupat a užít si pohodové chvíle. Za nás doporučujeme pláže:

  • Kostanj,
  • Svežanj,
  • Ploče.

Pláže v Zadaru

V samotném Zadaru si užijete nádherné historické centrum i unikátní mořské varhany, které rozhodně musíte vidět a slyšet. A kam se zde jít vykoupat? Zkuste pláže:

  • Borik,
  • Kolovare
  • a ty na ostrově Ošljak.

Pláže v Trogiru

Město Trogir je jedním z nejnavštěvovanějších v celé Dalmácii. Jeho historické jádro je dokonce zapsané na seznam UNESCO. Vykoupat se zde vydejte na tyto pláže:

  • Gradska plaža,
  • Pantan,
  • pláže na ostrově Čiovo.

Objevte také 10 nejkrásnějších pláží Itálie.

Cestovní pojištění do Chorvatska

Ještě než se vydáte na dovolenou do Chorvatska, nezapomeňte si před cestou sjednat cestovní pojištění pro celou rodinu. Stát vás bude doslova jen pár korun na den, ale když to budete potřebovat, zachrání vám spoustu peněz z vlastních úspor. Ono i takové šlápnutí na mořského ježka totiž bolí nejen tělo, ale taky peněženku. A uvidíte, že cestovní pojištění oceníte i v případě, kdy se chystáte do Chorvatska autem.

Pokud cestujete autem, nezapomeňte kromě cestovního pojištění do Chorvatska na povinné ručení a havarijní pojištění.

Srovnejte si cestovní pojištění online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.