1/8/2024, Barbora Kocmankova, Ušetřeno.cz

Pojištění na lyže do Rakouska

Rakousko máme doslova za rohem, a tak není divu, že se sem rádi vydáváme nejen na zimní dovolené, ale také na lyžařské prodloužené víkendy a klidně i „na otočku”. I když jsou zde skiareály v perfektním stavu, stejně jako sjezdovky, je třeba na své bezpečí a zdraví myslet sjednáním cestovního pojištění. Věřte nám, že se rozhodně vyplatí. Pojďme se podívat na pojištění na lyže do Rakouska.

Pojištění na lyže do Rakouska

Proč si sjednat pojištění na lyže do Rakouska?

Chystáte se lyžovat v Rakousku? Pojistěte se. Důvodů je hned několik. Tím hlavním je samozřejmě to, že si při sportu můžete snadno přivodit zranění. A to navíc nejen sobě, ale také někomu jinému. Možná namítnete, že patříte ke zkušeným lyžařům a na sjezdovce se chováte obezřetně. To sice může být pravda, ale na trati nikdy nejste sami, a proto je těžké předvídat, co vás může potkat. Myslete tedy na zdraví své a zdraví celé rodiny

A proč si vlastně sjednávat cestovní pojištění, když všichni máme EHIC (Evropský průkaz zdravotního pojištění)? Tzv. „modrou kartičku” je možné uplatnit pouze ve státních zařízeních a ne na soukromých klinikách, které se nacházejí především v oblasti lyžařských středisek. Navíc se EHIC nevztahuje hned na několik položek, které v pojištění na lyže najdete (např. spoluúčast, repatriace atd.). 

Dá se tedy říct, že se bez kvalitního komerčního pojištění pro lyžování v Rakousku neobejdete. Uvidíte, že vás může stát jen pár korun na den, ale v případě potřeby ušetří klidně i statisícové částky. Jestliže pojedete autem, určitě nezapomeňte na povinné ručení a havarijní pojištění. A nejspíš vás taky bude zajímat povinná výbava do Rakouska.

Najděte si to nejvýhodnější pojištění na lyže do Rakouska

Jak si vybrat to nejlepší pojištění na lyže do Rakouska?

V první řadě se dívejte na limity léčebných výloh. Právě ty se vztahují na převoz, ošetření, hospitalizaci, repatriaci a náklady na léky. A určitě se také podívejte, jestli je v pojistce zahrnutý zásah horské služby a transport vrtulníkem – jedná se o dvě nejdražší položky, které vás v případě úrazu na sjezdovce můžou potkat. Zásah horské služby může dle údajů od pojišťoven vyjít na 150 až 170 000 Kč, transport vrtulníkem na 30 až 130 000 Kč (podle vzdálenosti).

Pozornost věnujte také rozsahu asistenčních služeb a užitečným připojištěním. Mezi ta patří:

Najděte si to nejvýhodnější pojištění na lyže do Rakouska

Kde najít to nejlepší pojištění na lyže?

S tím vám snadno pomůže online kalkulačka cestovního pojištění. Zadáte do ní pár základních údajů:

  • cílovou destinaci,
  • délku pobytu,
  • počet pojištěných osob,
  • typ cesty (turistická, pracovní).

A během chvíle před sebou uvidíte přehledně porovnané nabídky včetně výše pojistného. Ty si můžete také upravovat – výši limitů, přidávat pojištění atd. 

Pojištění, které se vám bude líbit nejvíce, můžete také přes online kalkulačku jednoduše sjednat. Stačí kliknout na tlačítko „Koupit” a postupovat podle instrukcí. Všechny důležité informace vám poté přijdou do e-mailové schránky. Samotné pojištění začne platit hned, jak ho uhradíte (bankovním převodem, online kartou).

V případě, že byste ohledně sjednání potřebovali s něčím pomoci nebo si nevěděli rady, stačí se obrátit na naše specialisty, kteří jsou vám plně k dispozici.

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.