4/16/2020, Michaela Šámalová, Ušetřeno.cz

Dokumenty pro změnu dodavatele

Změna dodavatele elektřiny nebo plynu není žádná věda. Většinou stačí, když doložíte základní dokumenty, podepíšete novou smlouvu a zbytek už zařídíme my. Pojďme se podívat, jaké dokumenty při změně dodavatele potřebujete.

Dokumenty, které potřebujete vždy

  • poslední vyúčtování – z toho vyčteme přesnou spotřebu a údaje o vašem odběrném místě.
  • Smlouvu, kterou jste uzavřeli s vaším stávajícím dodavatelem, nebo poslední podepsaný dodatek ke smlouvě  abychom věděli, kdy přesně vám smlouva končí, za jakých podmínek ji můžete ukončit a další důležité informace.

Údaje do smlouvy nám nadiktujete z posledního vyúčtování. Pokud jste se ale přestěhovali, změnili adresu či příjmení, připravte si k ruce i občanský průkaz, údaje v nové smlouvě aktualizujeme podle něj.

Speciální případy, kdy vás čeká více papírování

Vaším stávajícím dodavatelem je innogy nebo Centropol

Je potřeba, abyste doložili všechny strany Všeobecných obchodních podmínek (VOP), které ke smlouvě, nebo poslednímu dodatku máte.

Máte smlouvu s aukční společností

Budete při změně dodavatele potřebovat smlouvu uzavřenou s aukční společností a také všechny strany Všeobecných obchodních podmínek (VOP).

Odcházíte od dodavatele kvůli tomu, že vám navýšil cenu

Připravte si dopis o navýšení (v elektronické nebo papírové podobě, to už je na vás).

Už jste některému dodavateli podepsali smlouvu

(Například při podomním prodeji = byl u vás obchodní zástupce, nevypověděli ji, ale ani neproběhla žádná změna.) To je tak trochu šalamounská situace, omrkněte raději článek, kde se tomu věnujeme dopodrobna, abychom se dobře pochopili. 

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.