Vyzkoušejte (ne)tradiční chutě Velikonoc a vyrazte za lokálními dobrotami, které potěší nejednu chuťovou buňku. Jidáše nadchnou milovníky sladkého, velikonoční nádivka zase ty, kteří jsou spíš na slané. A společně to pak můžete zapít originálním zeleným pivem. Povolte si opasky, povíme vám, kam se vypravit, pokud si chcete o letošních Velikonocích dopřát něco toho svátečního občerstvení.
Pivo s chutí jara
Je sice z velikonočních specialit nejmladší, o to větší popularitě se ale těší. Řeč je o zeleném pivu, které v pivovarech vzniká po přidání bylin včetně nezbytné kopřivy. Na čep se z velkých i malých pivovarů dostává na Zelený čtvrtek.
Mezi stálice patří Zelená třináctka od Starobrna, kterou seženete všude tam, kde je běžně k dostání zlatavý mok tohoto pivovaru. Krasličáka i letos nabídne jihlavský pivovar Ježek a své zelené pivo si letos připravil například i náchodský Primátor, Hradecký Klenot, třeboňský Regent či benešovský Ferdinand.
Ochutnat můžete v okolí pivovarů, v hospůdkách, kam běžně své pivo dovážejí, anebo ve specializovaných restauracích, kde rotují piva z různých lokálních i velkokapacitních produkcí. Na zeleném moku si ale pochutnáte třeba i na některých velikonočních trzích.