7/27/2023, Sandra Skorkovská, Ušetřeno.cz

Zapomenuté peníze v bankomatu

Strčili jste do bankomatu kartu, pečlivě naťukali PIN a odešli bez peněz? Zdá se to k nevíře, ale banky denně řeší problémy s roztržitými zákazníky, kteří nechali hotovost v bankomatu. Dostanete zapomenuté bankovky zpátky?

Neúspěšný výběr musíte reklamovat. Dobrá zpráva je, že některé bankomaty se snaží peníze zapomnětlivých klientů ochránit. Když je zapomenete v přihrádce a ani po několika upozorněních si je nevyzvednete, bankovky automaticky zajedou zpátky

Vyberte si nejvýhodnější běžný účet

Vaše spása – reklamace

Pokud se vrátíte zpátky k bankomatu a peníze už zajely, musíte neúspěšný výběr reklamovat. Transakce se totiž strhne z vašeho účtu. Bez ohledu na to, kde jste vybírali, neprodleně navštivte nejbližší pobočku své banky a vyplňte speciální formulář. Banka prověří výpisy z bankomatu a přepočítá jeho stav. Připsání peněz zpět na váš účet je pak otázka jednoho až tří dní.

Přečin zatajení věci

Trestní zákoník hovoří jasně. Kdo si přisvojí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

Vyberte si nejvýhodnější běžný účet

Poctivci nevymřeli

Výběr reklamujte, i když tušíte, že vaše peníze někdo sebral. Naděje umírá poslední. Možná po vás přišel poctivý nálezce, který obnos odevzdal v bance. A co když po vás šel k bankomatu člověk, který si bankovky nechal? V takovém případě vám nezbývá nic jiného než se obrátit na Policii ČR. Prostor kolem bankomatů snímají kamery, je tedy šance, že pachatel bude odhalen.

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.