7/28/2023, Sandra Skorkovská, Ušetřeno.cz

Nebankovní konsolidace půjček

Pokud jste se dostali do potíží se splácením závazků a některé splátky jste zaslali opožděně, zřejmě se k vám některé banky u žádosti o jejich sloučení do jedné půjčky otočily zády. V takovém případě je možné využít nebankovní konsolidace půjček.

Konsolidujte vaše půjčky do jedné

Domluvte se s věřiteli na úpravě podmínek splácení

Pokud se dostanete do situace, kdy nejste schopni půjčky splácet, obraťte se co nejdříve na svého věřitele. Nečekejte, až vám zašle upomínku, a spustí tím proces nepříjemného vymáhání pohledávek. Vysvětlete mu důvod, proč nemůžete splátku řádně a včas uhradit a požádejte o odklad splátky nebo o její rozdělení na menší části. Pokud dohoda s jedním věřitelem vaši situaci nevyřeší, zvažte možnost konsolidace půjček.

Konsolidace půjček – vaše úvěry pod jednou střechou

Konsolidace půjček je proces sloučení všech vašich půjček do jediného úvěru. Ve většině případů je pro klienty výhodný, neboť je zbaví množství poplatků placených jednotlivým poskytovatelům. Nově klient splácí pouze jedinému věřiteli.

Nebankovní konsolidace půjček

U nebankovních poskytovatelů půjček zaplatíte vyšší úrokovou sazbu, což je nevýhoda nebankovní konsolidace půjček, ale na oplátku získáte řadu výhod. Jednou z nich je skutečnost, že nebankovní společnosti svým klientům nabízejí konsolidaci půjček bez nahlížení do registru dlužníků a bez prokazování příjmů.

Konsolidaci úvěrů tak mohou získat i klienti, kteří jsou už v procesu exekuce, a vyhnout se tak hrozícímu zabavování majetku. Jako záruku oproti úvěru požadují nebankovní společnosti ručení nemovitostí. Nemáte-li možnost ručit vlastní nemovitostí, můžete do zástavy nabídnout nemovitost svého ručitele.

Důležitým údajem při výběru úvěrů je RPSN. Jedná se o roční procentní sazbu nákladů, ve které si banky i nebankovní instituce musí zahrnout i poplatky za správu, administrativní zpracování, poštovné a úrok z úvěru. RPSN je tedy údaj, který určuje konečnou výši splacené částky. Proto při výběru vhodného poskytovatele půjčky vždy pečlivě zvažujte právě toto číslo. RPSN se u nebankovních konsolidací půjček pohybuje ve výši od 10 % do 30 %. Doba splácení bývá maximálně kolem 7 let.

Nejvýhodnější konsolidaci půjček si snadno vyberete podle údajů z kalkulaček na webových stránkách jednotlivých poskytovatelů. Zde zadáte aktuální zůstatky svých jednotlivých úvěrů a výši měsíčních splátek. Kalkulátory vám pak samy vypočtou, kolik byste ušetřili na konsolidaci půjček právě u tohoto nebankovního poskytovatele úvěrů. Pokud se vám nechce procházet spousty webových stránek, můžete využít naši přehlednou kalkulačku.

Také zde ale platí následující doporučení. Vybírejte pouze z nabídek solidních a ověřených nebankovních společností. Vyhněte se lákavým příslibům příliš nízkých úroků a nikdy nedávejte peníze a záruky nemovitostí dříve, než máte s poskytovatelem sepsanou smlouvu. Její podmínky si předem pročtěte a podepište pouze takovou smlouvu, která je pro vás srozumitelná a je výhodná pro obě strany.

Konsolidujte vaše půjčky do jedné

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.