5/5/2023, Sona Brunnerová, Ušetřeno.cz

NÁVOD: Jak zapojit internet do tabletu?

Buďte online odkudkoliv. Doma, na cestách i na rušné ulici. Víme, jak zprovoznit internet v tabletu.

Wi-Fi: Pohodlí téměř zadarmo

V případě, že nepotřebujete být neustále online, bude vám stačit internet v tabletu přes síť Wi-Fi. Všechny tablety nabízí možnost se bezdrátově připojit. Jedinou podmínkou samozřejmě je, aby taková síť byla na daném místě k dispozici. Pokud už Wi-Fi používáte pro připojení pro váš počítač, je problém vyřešen. Stačí k síti prostě připojit další zařízení. Vzduchem se můžete připojit i v práci, pokud znáte heslo.

K bezdrátové síti se připojíte zdarma také z různých veřejných míst, z kaváren, restaurací, obchodních center či vybraných vlaků. Někdy je možné „chytit“ nezabezpečenou Wi-Fi síť i na ulici. Takové připojení bývá ale často dost nestabilní. Z toho plyne nevýhoda Wi-Fi připojení – určitá územní omezenost. Žádná síť v dosahu – žádné připojení.

Spočítejte si, kolik ušetříte za data

Připojení tabletu k internetu přes Wi-Fi

Připojení tabletu k internetu je velmi snadné. Stačí si v nastavení vašeho tabletu najít část o bezdrátovém připojení a sítích, vybrat požadovanou síť, zadat heslo a připojit se. Od této chvíle byste se měli automaticky připojit k této bezdrátové síti, kdykoliv budete v jejím dosahu. Pokud si nejste jistí, kde přesně tuto konfiguraci hledat, poradí vám přiložený manuál.

Nemáte doma internet?

Pokud doma nemáte internetovou přípojku a tablet by bylo vaše jediné spojení s online světem, zvažte, jak často a na co ho budete používat. Pokud se budete připojovat jen občas, postačí vám například jednoduchý datový tarif, který si vyberete ze široké nabídky operátorů. Můžete ho připojit speciální SIM kartou nebo si vytvořit hotspot z mobilního telefonu, kde máte předplacená data.

Pokud plánujete být online celý večer, stojí za zvážení zavedení Wi-Fi připojení i do vaší domácnosti. V dnešní době dokonce funguje kapesní Wi-Fi router vhodný i na cesty.

LTE nebo 5G síť: S datovou SIM kartou všude online

Možná byste ale chtěli být nezávislí a připojit se kdekoliv. V tom případě máte hned několik dalších možností.

Jednou z nich je připojit internet do tabletu pomocí LTE (neboli 4G) mobilní sítě, která je dnes již standardem. Rychlost připojení dosahuje až 225 Mb/s.

Více vln vám přinese ještě rychlejší 5G síť, která do ČR přišla v roce 2020. Je až desetkrát rychlejší než LTE, ale není dostupná všude. 5G síť stále podporují jen některá novější mobilní zařízení.

Porovnejte si nezávazně nabídky mobilního internetu

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.