12/7/2023, Jana Skálová, Ušetřeno.cz

O2 internet poslouží na doma i do mobilu

Bez internetu už si život ani nedokážeme představit. Využíváme ho k práci i k zábavě, ke komunikaci i ke sledování televize. Podívejme se proto na jednoho z největších poskytovatelů v Česku, na O2 – a na jeho O2 internet na doma, O2 mobilní internet a také na O2 5G internet.

O2 internet

O2 internet na doma

Doma chceme surfovat po internetu, psát přátelům, sledovat sociální sítě, koukat na oblíbené seriály přes streamovací platformy nebo občas pracovat. Bez internetu by ale nic z toho nešlo. Proto je nejlepším řešením zaplatit si připojení, pořídit si modem, případně router, a moci pak být neustále online.

Oblíbeným řešením je O2 internet na doma. Dokáže pokrýt všechny vaše online potřeby a na výběr jsou různé O2 internet tarify, které nabízí rozdílnou rychlost, různé počty připojených zařízení i odlišné ceníky. Vyberete si, sjednáte a pak už můžete připojovat všechna svá zařízení od notebooku přes tablet a chytrý telefon až po chytrou televizi.

Srovnejte si ceny pevného internetu

O2 internet v mobilu

Většině z nás už ovšem nestačí mít jen pevný O2 internet na doma. Máme chytré telefony, chytré hodinky… a ty jsou bez internetu k ničemu. Pokud už máte sjednaný O2 internet na doma, není nic lehčího než kontaktovat poskytovatele a požádat o O2 mobilní internet. Ale jde to samozřejmě i bez domácího připojení. Zařídit to můžete jak telefonicky, tak i na pobočce nebo online. A i tady je na výběr z mnoha různých tarifů, slev a možností.

O2 5G internet

V posledních letech se čím dál častěji mluví o 5G síti, která je rychlejší než její předchůdkyně 4G. Je proto logické, že si můžete objednat také O2 5G internet, který je výhodný třeba pro moderní „chytrá“ auta nebo pro internet věci (IoT). Jedinou podmínkou je, aby 5G podporovaly i vaše přístroje – a aby ve vaší oblasti už bylo O2 internet pokrytí pro 5G. Jak to zjistíte?

Porovnejte si ceny mobilního internetu

O2 internet pokrytí

Možná už jste si všimli, že v některých místech je internetové připojení neskutečně rychlé, zatímco jinde ho musíte víc přemlouvat. Je to kvůli tomu, že na všech místech není totožné pokrytí. Jak je na tom vaše bydliště, pracoviště nebo místo, kam se chystáte na dovolenou, poznáte nejlépe podle takzvané Mapy internetu. Tu pod stejným názvem provozuje ministerstvo průmyslu a obchodu, ale najdete ji také přes web O2, kde si přímo dohledáte, jaké má O2 internet pokrytí ve zvolené lokalitě.

Hledat pokrytí O2 internetu můžete i podle jednotlivých parametrů: 5G, 4G, 3G nebo nižší, pokrytí v pražském metru nebo si přes mapu zjistíte konkrétní dostupnost O2 internetu.

O2 internet tarify

Při zařizování internetového připojení vás asi ze všeho nejvíc bude zajímat jeho cena. Ta se různí podle toho, jak jste nároční. V nabídce jsou aktuálně čtyři O2 internet tarify pro pevný a bezdrátový internet, přičemž nejlevnější pořídíte už od 149 korun za měsíc. A pak jsou tu čtyři O2 internet tarify pro optický internet s cenou začínající na 299 korunách měsíčně.

O2 internet tarify se liší zejména rychlostí stahování a nahrávání, maximálním počtem připojených zařízení a tím, pro jaké účely je budete moci nejlépe využívat. Proto než si objednáte ten nejlevnější, si nejprve pečlivě promyslete, k čemu všemu plánujete O2 internet používat, kolik zařízení k němu budete připojovat a jakou rychlost nejspíš budete potřebovat. Nevyplatí se za každou cenu šetřit – lepší je zařídit si přesně takový O2 internet tarif, který vám bude doslova šitý na míru.

Jak zrušit internet od O2

V Česku funguje řada větších i menších poskytovatelů internetu. Proto není nic neobvyklého, když zákazníci přecházejí od jednoho ke druhému – třeba kvůli lepšímu pokrytí, výhodnější ceně, vyšší rychlosti. Opustit samozřejmě můžete i O2, pokud vám služby nevyhovují. Nevíte, jak zrušit internet od O2? Není na tom nic složitého.

Stačí kontaktovat poskytovatele na infolince 800 02 02 02 a dohodnout se na zrušení konkrétní služby.

Nebo zajděte na kteroukoliv prodejnu O2, kde zrušení vyřídíte osobně.

Případně to lze udělat korespondenčně – zasláním žádosti o zrušení internetu na adresu O2 Czech Republic a.s., Za Brumlovkou 266/2, Praha 4 – Michle, 140 22. V písemné žádosti nezapomeňte uvést vaše jméno a příjmení, adresu, konkrétní typ služby a vlastnoručně se podepište.

Výpovědní lhůta u O2 je 30 dnů.

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.