12/21/2023, Barbora Kocmankova, Ušetřeno.cz

Zabouchnuté dveře

Nepříjemnost v podobě zabouchnutých dveří zažil snad každý z nás. A pokud zůstal klíč v zámku, nebo se zámek dokonce rozbil, může se navíc jednat o finančně náročnější problém. Tedy pokud nemáte sjednané pojištění domácnosti. Víte totiž o tom, že se toto pojištění vztahuje i na zabouchnuté dveře?

zabouchnuté dveře

Při zabouchnutí dveří je hlavní zachovat chladnou hlavu. Víme, snadno se to řekne, proto v našem článku najdete rady a tipy pro to, jak postupovat krok za krokem v jednotlivých situacích.

Najděte náhradní klíče

Pokud jste si „jen“ zabouchli klíče a nic nebrání odemčení dveří, stačí vám pouze najít náhradní klíče. Ty se pro takové situace vyplatí uschovat u důvěryhodných sousedů nebo příbuzných, kteří to k vám nemají daleko. Případně můžete klíč schovat na chytře zvoleném místě. Rovnou zapomeňte na rohožku nebo květináč v blízkosti vstupních dveří – tam by klíč hledal opravdu každý, a to včetně zlodějů. Kam tedy s ním?

  • Psí bouda – jestli máte doma psího mazlíčka, uschovejte klíč pod jeho boudu nebo do ní 
  • Falešný kámen – jedná se o schránku, do které klíč vložíte a umístíte klidně poblíž vchodu. Pokud kolem falešného kamene dáte ještě pár pravých, nebo třeba i květináč, nikoho nenapadne klíč hledat právě tady. 
  • Bezpečnostní schránka s kódem – klíč můžete schovat i do této schránky, na které je třeba pro její otevření zadat číselný kód, podobně jako u cestovního kufru 
  • Svazek klíčů – vytvořte si „falešný” svazek klíčů, mezi které schováte i ten, který potřebujete pro otevření vchodových dveří

Nezávazné srovnání pojištění domácnosti

Zavolejte zámečníka

V případě, že náhradní klíč není k dispozici, nebo máte zabouchnuté klíče v zámku, nezbývá vám nic jiného než zavolat zkušeného zámečníka. S jeho pomocí se během pár minut váš problém vyřeší a bez poškození dveře otevře.

Cena otevření zabouchnutých dveří se pak odvíjí od typu zámku a toho, zda v něm zůstal zastrčený, nebo dokonce zalomený klíč. V takovém případě si připlatíte. Stejně jako za noční nebo víkendový výjezd zámečníka. Obecně se dá říci, že takový zásah vás vyjde na 2 až 4 000 korun. V sumě je totiž zahrnutá nejen práce, ale také doprava na místo, materiál a náhradní díly. 

Pokud si tenhle výdaj chcete ušetřit, sjednejte si pojištění domácnosti, ve kterém budete mít zásah zámečníka zahrnutý. Uvidíte, že s takovým pojištěním vás otevření zabouchnutých dveří už nebude nikdy trápit.

Nezávazné srovnání pojištění domácnosti

Asistenční služba pojištění domácnosti

V případě, že máte sjednané pojištění domácnosti, stačí jednoduše zavolat asistenční služby, tedy pokud máte ve své pojistce zahrnuto krytí i pro toto riziko. Každopádně zabouchnuté dveře a pomoc zámečníka bývají téměř výhradně součástí každého pojištění majetku.

Asistenční služby jsou pro vás k dispozici 24/7 a pomohou vám nejen při řešení nepříjemné situace, ale také s rychlým odstraněním technické závady. Postarají se tedy o zajištění zámečníka, instalatéra, elektrikáře, poradí vám, co v dané situaci dělat, a navíc se také ujmou organizace odklízecích a opravných prací, aby se domácnost po pojistné události dostala co nejrychleji do svého původního stavu.

Nezávazné srovnání pojištění domácnosti

Volání hasičů

Jestli jste si zabouchli dveře a doma vám zůstal hořet sporák, nechali jste puštěnou vodu, nebo máte doma malé dítě, které tak zůstalo bez dozoru, můžete k zabouchnutým dveřím zavolat hasiče. Ti okamžitě přijedou a dveře vám zdarma otevřou. Musí se ovšem skutečně jednat o situaci, kvůli které vzniklo nebezpečí a bezprostředně ohrožuje vás nebo vaše okolí. Rozhodně se nevyplatí výjezdu hasičů zneužívat. Pokud by se výjezd hasičů vyhodnotil jako neopodstatněný nebo zbytečný, budete ho muset platit z vlastní kapsy.

Otevření dveří svépomocí

Tuto možnost rozhodně nedoporučujeme. Je velmi pravděpodobné, že pokud se pokusíte otevřít dveře s klíčem v zámku svépomocí, zámek poškodíte. V takovém případě byste pak museli kromě otevření dveří řešit také výměnu zámku.

Nezávazné srovnání pojištění domácnosti

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.