2/23/2024, Beáta Dolbová, Ušetřeno.cz

eSIM: Budoucnost mobilních karet a jejich výhody

V dnešní digitalizované době, kdy mobilní telefony a další zařízení patří k naší každodenní výbavě, se stává eSIM stále více populární volbou pro uživatele po celém světě. Co je eSIM a jak se liší od klasických SIM karet? Jaké jsou výhody používání eSIM a kde je možné tuto novou technologii získat? Na tyto a další otázky se podíváme v našem článku.

esim

Co je to eSIM? 

eSIM, známá také jako virtuální SIM karta nebo elektronická SIM karta, je nový formát, který umožňuje uživatelům připojení k mobilní síti bez fyzické SIM karty. Namísto tradiční plastové SIM karty se eSIM karta aktivuje elektronicky.

Rozdíl mezi klasickou SIM a eSIM 

Hlavním rozdílem mezi klasickou SIM a eSIM je absence fyzické karty. Zatímco klasickou SIM kartu je třeba vložit do zařízení ručně, eSIM je aktivována dálkově, což například zjednodušuje proces změny operátora. Uživatelé si tak nemusí měnit fyzickou SIM kartu, ale stačí, když si stáhnou eSIM profil přímo do zařízení.

Nejste zcela spokojeni se svým stávajícím operátorem či si jen chcete ověřit, že je pro vás tou nejlepší volbou? Využijte našeho bezplatného srovnání tarifů.

Srovnání mobilních tarifů online

Výhody eSIM 

Elektronická SIM karta nabízí řadu výhod pro uživatele mobilních zařízení. Patří mezi ně například: 

Flexibilita

Uživatelé mohou jednoduše měnit operátory bez potřeby nové fyzické SIM karty. Stačí si stáhnout nový eSIM profil.

Dvojí číslo 

eSIM umožňuje používat dvě čísla na jednom zařízení, což je užitečné pro lidi, kteří potřebují oddělit osobní a pracovní komunikaci.

Žádná plastová karta 

Uživatelé se už nemusí starat o fyzickou SIM kartu, kterou je poměrně snadné ztratit nebo poškodit.

Snadné nastavení

Aktivace eSIM probíhá rychle a jednoduše přes webové rozhraní nebo QR kód.

Udržitelnost 

eSIM přispívá k udržitelnosti, protože eliminuje potřebu výroby a distribuce plastových SIM karet.

Srovnání mobilních tarifů online

Kde koupit eSIM? 

eSIM lze získat od různých operátorů mobilních služeb. Mnoho velkých mobilních operátorů po celém světě již nabízí eSIM jako alternativu k fyzickým SIM kartám.

Které telefony podporují eSIM? 

Mezi telefony, které tuto technologii podporují, patří většina nových modelů chytrých telefonů.

Který operátor podporuje eSIM? 

Podpora eSIM se neustále rozšiřuje. Mezi hlavní operátory, kteří už eSIM podporují, patří T-Mobile, O2 a Vodafone. Další operátoři se postupně přidávají a nabízejí tuto novou technologii svým zákazníkům.

eSIM T-Mobile

T-Mobile nabízí eSIM karty pro své zákazníky, aktivovat ji můžete pohodlně v aplikaci Můj T-Mobile nebo se dostavit na kteroukoli pobočku, kde vám s aktivací pomůžou. Vydání, aktivace eSIM i výměna SIM za eSIM je zdarma.

eSIM O2

O2 rovněž nabízí eSIM, která umožňuje jednoduchou aktivaci mobilních služeb na zařízeních, která eSIM podporují. Aktivaci lze provést v mobilní aplikaci Moje O2. Na stránkách O2 potom najdete podrobný návod, jak elektronickou SIM kartu aktivovat. V případě nejasností se můžete obrátit na specialisty v kamenných prodejnách. 

eSIM Vodafone

Vodafone také nabízí svým zákazníků možnost eSIM. Stejně jako u jiných mobilních operátorů, aktivaci eSIM provedete klidně z pohodlí domova v mobilní aplikaci Můj Vodafone. 

Srovnání mobilních tarifů online

Jak převést SIM na eSIM? 

Převod fyzické SIM karty na eSIM je snadný proces. Stačí kontaktovat svého mobilního operátora, který vám poskytne eSIM profil nebo vám pomůže s převodem stávajícího čísla na eSIM. Po získání eSIM profilu stačí nahrát jeho obsah do vašeho zařízení.

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.