3/29/2020, Michaela Šámalová, Ušetřeno.cz

Kdo dostane nejnižší úrok u hypotéky?

V televizi, v novinách a na internetu často slyšíte, jak levné jsou hypotéky. Úroky jsou možná rekordně nízké, když se však vydáte do banky, bankéř vám pravděpodobně udělá nabídku, která se té z reklamy příliš nepodobá.

V reklamách jsou úrokové sazby totiž vždy uvedeny od té nejnižší možné číslice. Na tak nízký úrok však dosáhne jen nejdokonalejší člověk na světě.

Jak vysokou hypotéku vám dají? Zjistíte jednoduše.

Jak takový dokonalý žadatel o hypotéku vypadá?

  • Je v plné síle. Mladý, zdravý, vzdělaný člověk s dobrým zaměstnáním je úspěšný na seznamkách i v bankovních domech.
  • Na seznamky už ale stejně nechodí, protože má partnera a do hypotéky jdou společně.
  • Třetím do páru je pro něj banka, se kterou se dobře zná a v minulosti u ní bez problémů splatil pár půjček. Navíc nemá problém si s ní k hypotéce pořídit ještě pár dodatečných produktů.
  • Na bydlení má našetřeno alespoň 20 % z kupní ceny nemovitosti.
  • Vydělává majlant a pracovní smlouvu má na dobu neurčitou.
  • Neutrácí za zbytečnosti. Po zaplacení nájmu, služeb, pojištění a dalších nevyhnutelných nákladů na život mu v rozpočtu stále zbude pár tisíc bokem.
  • Nemá kouli u nohy ani kostlivce ve skříni. Nenajdete u něj přečerpaný kontokorent, dluh na kreditní kartě, vysoký leasing, drahé mikropůjčky atd.

 Úrokovou sazbu podobnou té v televizi vám může pomoci sjednat hypoteční poradce. Je ale vždy dobré si nejdříve udělat ve svých financích pořádek. 

„Než zažádáte o hypotéku, udělejte si v peněžence generální úklid. Projděte si měsíční rozpočet, zrušte zbytečné služby a nevýhodné finanční produkty, drahé půjčky konsolidujte. Zjistěte, jestli nemáte nějaké špatné záznamy v registrech úvěrů a spočítejte si, zda splňujete podmínky LTV, DTI a DSTI. Především se poraďte s hypotečním expertem, jak nejlépe postupovat, abyste získali nízkou úrokovou sazbu. Banky často dávají slevy na úroku, pokud si u nich sjednáte další produkty. Pamatujte, že každá zamítnutá žádost o hypotéku se zapisuje do úvěrových registrů.“

– Daniel Gorol, hypoteční specialista srovnávacího portálu Ušetřeno.cz

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.