5/3/2024, Tereza Šťastná, Ušetřeno.cz

Unikátní služba ENE online: Sjednání levnějších energií je snadnější než kdy dříve

Změnou dodavatele energií mohou spotřebitelé ušetřit až tisíce korun ročně. Loni domácnosti díky Ušetřeno.cz uspořily průměrně 4500 Kč u elektřiny a 7500 Kč na fakturách za plyn. Přechod k jinému dodavateli je teď navíc jednoduší a pohodlnější. A to díky nové službě ENE online, která je dalším krokem k digitalizaci a zjednodušení služeb pro zákazníky. Zatímco dříve se spotřebitel neobešel bez pomoci operátora, dnes zvládne přechod k novému dodavateli plně sám.  

Nová služba ENE online

Více než jen srovnávač 

Služba ENE online, kterou společnost Ušetřeno.cz spustila začátkem letošního roku, umožňuje uživatelům na jednom místě porovnat ceny energií od jednotlivých dodavatelů, podmínky tarifů i výši záloh. Zásadním přínosem nové služby je ale především možnost u nově vybraného dodavatele s ním prostřednictvím systému rovnou sjednat smlouvu – a to i bez nutnosti spojit se s operátorem.   

Srovnejte si ceny elektřiny s ENE online

Pro spotřebitele se tak proces výběru nového dodavatele stává mnohem rychlejším, jednodušším a pohodlnějším, a to při zachování srozumitelnosti a transparentnosti. Dříve převod energií k novému dodavateli vyžadoval složitou administrativu a bylo k němu zapotřebí spojení s operátorem, potažmo i kurýrem, který novou smlouvu doručil. S  ENE online může uživatel vše vyřídit samostatně online a z pohodlí domova. Celý proces mu zabere pouhých 10 minut, a to včetně digitálního podpisu smlouvy přes osvědčenou a bezpečnou platformu DigiSign.  

K výhodnější nabídce postačí stará faktura 

Na srovnávacím portálu Ušetřeno.cz si můžete srovnat nabídky od více než 70 dodavatelů plynu a bezmála 60 dodavatelů elektřiny. I díky jejich ochotě a spolupráci se daří celý proces – od srovnání stávajících ceníků až po výběr nového dodavatele – úspěšně digitalizovat. Nová služba zároveň přispívá k vetší konkurenci mezi dodavateli, díky čemuž může zákazník získat ještě výhodnější ceny a tarify.    

Srovnejte si ceny plynu s ENE online

Větší míra automatizace navíc spotřebitelům pomůže rychleji a flexibilněji reagovat na turbulentní vývoj na trhu s energiemi, kde se nyní ceny mění v rámci měsíců, což reflektují také samotní dodavatelé ve svých akvizičních cenících.  

Ke srovnání nabídek přitom spotřebiteli postačí jen pár základních údajů, jako je odhad spotřeby domácnosti a počet osob, které ji obývají. Ještě jednoduší způsob pak nabízí inovace v podobě umělé inteligence a strojového učení – systém dokáže všechny potřebné údaje vyčíst z faktury se stávajícím dodavatelem, kterou uživatel do systému jednoduše ve formátu PDF nahraje.

K ruce jsou vám vyškolení specialisté 

Služba ENE online je intuitivní a byla vyvíjena s velkým důrazem na uživatelskou zkušenost. Cílem portálu Ušetřeno.cz je ale také pomáhat spotřebitelům se v někdy složitém světě energií lépe zorientovat. I při využití ENE online proto myslíme na uživatele, kteří v některém z kroků, nebo třeba v celém procesu, budou potřebovat pomoc. Připraveni jsou pro ně vyškolení specialisté, kteří jim můžou poradit a úspěšné je provést procesem výběru nového dodavatele, včetně uzavření nové smlouvy.   

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.