1/17/2024, Barbora Kocmankova, Ušetřeno.cz

Silvestr u moře

S blížícím se koncem roku vyvstává otázka, kde jeho tradiční oslavu strávit. Co takhle Silvestr u moře? Uvidíte, že přivítat další rok v zahraničí není vůbec špatný nápad. Proto jsme si pro vás připravili několik tipů pro silvestrovské oslavy u moře jak v Evropě, tak v exotických destinacích. Pojďte se na ně podívat. 

Silvestr u moře

Silvestr u moře v Evropě

Na Silvestra k moři můžete vyrazit hned na několik krásných evropských míst. Do většiny z nich to zvládnete jak letadlem, tak autem. 

Benátky, Itálie

Benátky nabízí pro silvestrovské oslavy naprosto jedinečnou kulisu. Součástí oslav příchodu nového roku zde bývá ohňostroj nad lagunou, který se odpaluje hned z několika různých míst, takže o půlnoci na nebi vytvoří doslova světelnou symfonii. Jak si ji užít ještě víc? Třeba na gondole, kterou se necháte provézt i malebnými kanály napříč Benátkami. 

  • Teploty v lednu / prosinci: 8–12 °C

Sicílie, Itálie

Silvestr na Sicílii se nese ve znamení krásných oslav plných hudby a tance, které si užijete třeba v Palermu (náměstí Quattro Canti, PIazza Castelnuovo) nebo v Taormině (oblíbené letovisko na východním pobřeží Sicílie). Pokud chcete oslavy Silvestra v klidnějším duchu, vydejte se do některé z menších vesniček či měst, kde se setkáte s téměř rodinnou atmosférou. 

  • Teploty v lednu / prosinci: 14–18 °C

Piran, Slovinsko

Jestli hledáte romantickou destinaci, kde strávit Silvestra, jeďte do Pirana. Čekají tu na vás romantická zákoutí, silvestrovské večeře v místních rodinných podnicích i oslavy na náměstí Tartini, kde bude slavnostní ohňostroj krásným zakončením vašeho večera.

  • Teploty v lednu / prosinci: 8–12 °C

Najděte si to nejlepší cestovní pojištění

Hel, Polsko

V tomto případě se u moře sice neohřejete, ale zato si užijete nádhernou přírodu u Baltského moře. A jestli byste si zážitek chtěli zpestřit, vydejte se do relativně blízkého Gdaňsku nebo Sopot, kde oslavy nového roku budou o něco bujařejší. Pohodlně se sem z Helu dostanete jak autem, tak vlakem. 

  • Teploty v lednu / prosinci: 0–3 °C

Dubrovník, Chorvatsko

V tomto nádherném přímořském městě, které najdete na jihu Chorvatska stojí oslavy Silvestra opravdu za to. Užijete si ohňostroj nad starým městem nebo klidně z lodní paluby na některé ze speciálních silvestrovských plaveb, které se zde konají. Pořádná party se také koná na hlavním náměstí Stradun – s hudbou, tancem a zábavou pro všechny věkové kategorie. 

  • Teploty v lednu / prosinci: 9–16 °C

Barcelona, Španělsko

Barcelona je známá svými živými a vášnivými oslavami Silvestra. Náměstí Plaça d'Espanya a slavná ulice La Rambla jsou místy, kde se lidé scházejí, aby společně vstoupili do nového roku. Město je plné energie, hudby a dobré nálady. Můžete se tedy spolehnout, že oslava Silvestra tady proběhne ve velkém stylu.

  • Teploty v lednu / prosinci: 14–17 °C

Najděte si to nejlepší cestovní pojištění

Silvestr u moře v exotice

Silvestrovské pobyty u moře si můžete užít i v teple a dopřát si příjemné koupání v teplých slaných vlnách. Za tímhle zážitkem vyrazte například do těchto destinací:

Dubaj, SAE

Dubaj se svým ohromujícím panoramatem nabízí jedinečnou atmosféru pro silvestrovské oslavy. Těšit se zde můžete na slavný ohňostroj nad mrakodrapy Burj Khalifa a Burj Al Arab. Jedná se o vskutku nezapomenutelný zážitek. Dny volna lze strávit v některém ze zdejších luxusních hotelů a užít si zábavu i lenošení na pláži. 

  • Teploty v lednu / prosinci: 23–25 °C

Sydney, Austrálie

Sydney se může pyšnit tím, že je jedním z prvních měst, které vítá nový rok. Ohromující ohňostroj nad ikonickým operním domem a mostem Sydney Harbour Bridge je něco, na co budete ještě dlouho vzpomínat. K tomu přidejte návštěvu některé z místních pláží, jako je například Bondi Beach, a máte silvestrovské oslavy na jedničku.

  • Teploty v lednu / prosinci: 25–27 °C

Rio de Janeiro, Brazílie

Silvestrovské oslavy v Rio de Janeiru jsou plné hudby, tance a radosti. Místní obyvatelé i návštěvníci se scházejí na slavné pláži Copacabana, kde se konají hromadné večírky a ohromné ohňostroje. Kromě toho můžete zažít tradiční brazilské tance a hudbu, které dodají silvestrovským oslavám neopakovatelnou a exotickou atmosféru.

  • Teploty v lednu / prosinci: 28–32 °C

Najděte si to nejlepší cestovní pojištění

Phuket, Thajsko

Pro ty, kdo hledají exotickou destinaci, která je doslova tropickým rájem, je Silvestr na Phuketu skvělou volbou. Pláže podél Andamanského moře nabízejí klidné prostředí pro všechny, kteří touží přivítat nový rok příjemným lenošením za šumění mořského vánku. Celkovou pohodu vám pak dokreslí thajská kuchyně a ohňostroje na plážích.

  • Teploty v lednu / prosinci: 30–32 °C

Marsa Alam, Egypt

Také Silvestr v zemi faraonů si určitě užijete. Oslavy Silvestra můžete oslavit výletem za pyramidami nebo za některou ze světoznámých památek nebo si užít potápění, šnorchlování či pouze relax na pláži. Vzhledem k tomu, že v Egyptě slaví koptské Vánoce, sváteční atmosféru si zde užijete až do 7. ledna.

  • Teploty v lednu / prosinci: 19–25 °C

Punta Cana, Dominikánská republika

Krásné karibské letovisko v Dominikánské republice si vás nejen na Silvestra získá krásnými plážemi, stejně jako rušným nočním životem a skvělou zábavou ve zdejších barech, klubech a tančírnách. A jakmile odbije půlnoc k Novému roku, můžete pozorovat nebe ozářené stovkami ohňostrojů.

  • Teploty v lednu / prosinci: 29–30 °C

Bezpečné oslavy Silvestra s cestovním pojištěním

I na Silvestra je třeba pamatovat na své bezpečí. Proto si ještě před svým výletem za hranice sjednejte to správné cestovní pojištění. Co by v něm nemělo chybět? Správně nastavené limity léčebných výloh, které se o vás postarají ve chvílích nemoci, úrazu, potřeby lékařského ošetření atd. Čím dále cestujete, tím vyšší by limity měly být, a to platí i v případě, kdy se na své dovolené chystáte sportovat. 

Nezapomeňte také přidat pojištění odpovědnosti pro chvíle, když byste někomu nechtěně způsobili škodu (na zdraví či majetku), stejně jako pojištění zavazadel (pro případ jejich ztráty, odcizení nebo poškození). A jestli pojedete na Silvestra autem, nezapomeňte také na autoasistenci, které se vám hodí v celé řadě situací.

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.