8/2/2023, Sona Brunnerová, Ušetřeno.cz

Ve dvou se to lépe táhne: Konsolidujte své dluhy společně

Chcete si sloučit se svým partnerem nebo v rámci rodiny všechny své závazky a splácet je dohromady, snížit si splátky a třeba i získat lepší úrok? Povíme vám, jak na to a jaká banka vám vyjde vstříc. Konsolidace z pěti půjček dokáže udělat jen jednu, navíc vám také sníží měsíční splátky a někdy také úrok. Banky i mnoho nebankovních finančních společností mají tento produkt ve své nabídce běžně.

Zjistěte více o konsolidacích

6 důvodů, proč konsolidovat úvěry

  1. Snížíte své splátky i o tisíce korun měsíčně.
  2. Ušetříte za poplatky za vedení úvěrů.
  3. Můžete získat výhodnější úrok.
  4. Máte mnohem větší přehled.
  5. Předčasné splacení bývá zdarma.
  6. Můžete získat finance navíc na cokoliv.

Pokud ale chcete sloučit své dluhy a zároveň i své drahé polovičky, nabídka se podstatně zužuje. A co teprve tehdy, když to chcete vzít z gruntu a ke svému spotřebitelskému úvěru přibalíte i kontokorent své maminky? Přesto i pro tyto případy existuje řešení.

Jak konsolidace funguje?

Pojďme si to vysvětlit na jednoduchém příkladu. Pan Karel splácel kreditní kartu, půjčku na rekonstrukci a úvěr, jehož prostřednictvím financoval rodinnou dovolenou. Posílal tři různě vysoké splátky třem odlišným institucím. Ke každé jeho půjčce se váže jinak vysoký úrok i poplatky, liší se dnem splatnosti i délkou splácení. A protože v tom začal mít trochu nepořádek, rozhodl se pro konsolidaci. 

Z dostupných nabídek na trhu si vybral tu, která mu přišla nejvýhodnější, a šel o ni zažádat přímo na pobočku banky. Tam předložil všechny smlouvy ke stávajícím úvěrům. Úřednice sečetla, že mu celkově zbývá doplatit 800 000 Kč, a připravila mu nabídku na nový úvěr v této výši. Po schválení a podpisu smlouvy, banka všechny tři jeho úvěry splatila. Pan Karel teď platí pouze jednu splátku, která je nižší než součet třech předchozích

3 věci, na které si dát při konsolidaci úvěrů pozor

  • Některé banky zasílají peníze na účet. V tom případě stávající úvěry musíte doplatit vy sami a poté bance zaslat potvrzení.
  • Ve výjimečných případech se stává, že vám banka, u které jste měli vedený jeden z konsolidovaných úvěrů, naúčtuje poplatek za předčasné splacení. Předejít tomu můžete, pokud si předem nastudujete smluvní podmínky a budete konsolidovat ve správnou dobu, nebo za okolností, kdy poplatky nehrozí.
  • Konsolidace se nevyplatí u všech typů úvěrů. Příkladem jsou studentské půjčky, které mají zpravidla velmi nízkou úrokovou sazbu, v případě sloučení s dalšími úvěry se pak jejich úrok rapidně zvýší.

Zjistěte více o možnostech konsolidace půjček

Chcete konsolidovat se spolužadatelem?

Žádat o konsolidaci úvěrů se spolužadatelem je vcelku normální věc. Ve své podstatě je totiž konsolidace úvěr, a pokud překročí určitou výši (limit si stanovuje banka), je spolužadatel dokonce vyžadován. Přihodit k vašim dluhům i ty jeho je pak už vcelku maličkost.

Jaké druhy úvěrů můžete sloučit?

Banky vám sloučí nejen klasické úvěry, ale i drahé půjčky z kreditních karet či minusové hodnoty na kontokorentním účtu. Obzvlášť u karet a kontokorentů, které mají vysoké úroky, se dají ušetřit zajímavé částky. Spojit můžete v podstatě libovolné množství závazků.

Jaké jsou možnosti konsolidace půjček?

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.