12/7/2023, Sandra Skorkovská, Ušetřeno.cz

Mobilní internet do notebooku: Jak být na cestách online?

Být neustále online je dnes s chytrým telefonem a správným mobilním tarifem úplná hračka. Potřebujete ale sem tam sednout i ke klávesnici a přemýšlíte, jak zapojit mobilní internet i do notebooku? Přinášíme vám několik možností, jak získat přenosný internet do notebooku.

Veřejná Wi-Fi: Nouzové řešení

Bezplatné Wi-Fi sítě jsou k dispozici na stále více místech – v kavárnách, knihovnách i ve vlacích. Přestože se připojíte a nic vás to nestojí, tato možnost úplně mobilní není. Přece jen jste pořád odkázáni na někoho jiného. Ale jako nouzové řešení se to hodí.

TIP: Veřejná Wi-Fi nemusí být bezpečná

Pokud jste připojeni na veřejnou Wi-Fi, buďte obezřetní. Někdo vám totiž může poměrně snadno koukat přes virtuální rameno. Raději na veřejné Wi-Fi nenavštěvujte například internetové bankovnictví, nevyplňujte údaje z platební karty atd.

Hledáte nejvýhodnější mobilní internet?

SIM karta: Internet v USB

Hledání veřejné Wi-Fi vás neláká? Vyberte si z nabídky nadupaných datových tarifů nebo předplacených karet. Mobilní internet do notebooku nabízí většina operátorů. Nejčastěji ho najdete ve formě speciální datové SIM karty. Ta slouží pouze pro účely surfování na internetu. Nejde s ní tedy většinou volat nebo z ní posílat SMS.

U T-Mobile, O2 i Vodafonu si můžete zažádat o simky s datovým limitem v řádech desítek GB ve špičkové rychlosti. Své trumfy v rukávech mají ovšem i virtuální operátoři. Existují také karty, které fungují na systému zaplať jen, co prosurfuješ. Ty jsou bez paušálu. Většina operátorů také nabízí k mobilnímu internetu za výhodnou cenu tablet, ideálního společníka na cesty.

Jak použít USB modem pro zapojení internetu?

Postup je jednoduchý. Datovou SIM kartu vložíte do připraveného slotu v USB modemu. Ten pak zastrčíte do notebooku. Automaticky by se vám pak měla spustit konfigurace, nahrát ovladače a posléze i najet internet.

Vyberte si výhodný internet do notebooku

Sdílený internet: Čím víc dat, tím víc zábavy

Možná už jste na cestách spojeni s virtuálním světem pomocí internetu v mobilu. Máte velký limit, který kolikrát ani nevyužijete? Data můžete vzduchem poslat z chytrého telefonu i do vašeho notebooku. Stačí jednoduše využít sílu Wi-Fi hotspotu, který aktivujete v nastavení telefonu u ovládání bezdrátových sítí. Většinou zde stačí zaškrtnout možnost přenosného přístupového bodu.

Jak poslat mobilní data z telefonu do notebooku?

Na notebooku, který chcete propojit, zapněte Wi-Fi, vyhledejte dostupné sítě a zvolte tu z mobilního telefonu. Bude se pravděpodobně jmenovat podle typu telefonu. Nastavte si raději heslo. Jinak se k vašemu hotspotu může připojit i někdo cizí a čerpat vaše data.

TIP: Sdílení dat umožňují i některé USB modemy

Vybírejte ty, které umožňuje funkci Wi-Fi hotspot. Vy budete připojeni přes USB slot, vaši přátelé přes Wi-Fi síť.

Modem do kapsy: Varianta pro náročné

V případě, že se váš život odehrává hodně na cestách, možná budete přemýšlet nad sofistikovanější variantou. Může jí být například modem na cesty s připojením na nejrychlejší sítě. Tato malá krabička funguje také jako plnohodnotný Wi-Fi router. Poslouží tak nejen vám, ale i vašim spolucestovatelům. Vydrží i bez připojení do elektřiny. Stačí ji jen čas od času dobít – v síti, přes zapalovač v autě či USB konektor.

Srovnání mobilního internetu do 2 minut

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.