2/27/2024, Barbora Kocmankova, Ušetřeno.cz

Lyžování pro děti

Lyžování není pouze sportem pro dospělé. S rozvojem lyžařských středisek, škol lyžování i snow fun parků máme dnes celou řadu možností lyžování pro děti. Podívejte se na to, kde a jak si lyžování s dětmi nejlépe užít i jak při tomto oblíbeném zimním sportu chránit zdraví našich nejmenších s pomocí cestovního pojištění na lyže.

Lyžování pro děti

Lyžování pro nejmenší

Začít s lyžováním v útlém věku může být nejen zábavné, ale také prospěšné pro koordinaci a rozvoj motorických dovedností dětí. Existují speciální lyže a vybavení navržené s ohledem na bezpečnost a pohodlí nejmenších lyžařů. Než vyrazíte společně poprvé na svah, přečtěte si základní informace a rady o tom: 

  • jak naučit dítě lyžovat,
  • jaké dětem pořídit sportovní vybavení na lyže,
  • jak vybrat lyžařský kurz pro děti. 

Pak už se stačí jen podívat po vhodném skiareálu pro děti a začít plánovat výlet za sněhem.

Vaše dítě nebo děti jsou teprve na cestě? Máme pro vás článek o lyžování v těhotenství.

Najděte si to nejlepší pojištění na lyže

Lyžařský kurz pro děti

Jestli chcete své ratolesti svěřit raději do rukou odborníků, poohlédněte se po vhodném lyžařském kurzu pro děti. Budete tak mít jistotu, že vaše dítko vede zkušený profesionál, takže už od začátku se bude učit odpovídající techniku. Jednoduše tak, aby mu to na svahu šlo co nejlépe. 

Hlavní je, aby instruktorovi dítě důvěřovalo a zbavilo se tak lépe prvotního strachu. Důležitá je samozřejmě také odpovídající motivace, hry, soutěže a interaktivní aktivity.

Každá škola lyžování pro děti pak většinou nabízí jak individuální lekce, tak ty skupinové

  • V případě samostatné výuky bude čas strávený tréninkem plně podléhat tempu a potřebám dítěte a pravděpodobně se také rychleji ukáží výsledky. 
  • U skupinových lekcí si zase potomek může najít nové kamarády a užít si při výuce lyžování dětí spoustu další zábavy.

Porovnání individuálních a skupinových lyžařských lekcí pro děti

KritériumIndividuální kurz lyžováníSkupinový kurz lyžování
1. PozornostIndividuální zaměření na potřeby a pokrokyVíce lidí ve skupině = instruktor nemá tolik času na jednotlivce.
2. Sociální interakceDítě se učí samo.Interakce a zábava ve skupině
3. PokrokMožnost rychlejšího pokrokuPokrok může být pomalejší, instruktor zohledňuje schopnosti celé skupiny.
4. NákladyVyšší nákladyCenově dostupnější
5. Motivace a soutěživostIndividuální pozornost může podněcovat motivaci, chybí soutěživý prvek s ostatními dětmi.Soutěživý prvek může zvýšit motivaci dítěte a vytvářet zdravou konkurenci v rámci skupiny.
6. BezpečnostVětší důraz na bezpečnost, pozornost věnovaná jednomu dítětiVyžaduje větší opatrnost kvůli většímu množství dětí ve skupině.

Najděte si to nejlepší pojištění na lyže

Skiareály pro děti 2024

Výběr správného skiareálu se sjezdovkami pro děti je klíčový. V ideálním případě by zde měla být škola lyžování pro děti i svahy, které si užijí také rodiče, zatímco potomci se budou učit první obloučky. Určitě oceníte také služby v podobě bistra či restaurace na sjezdovce, stejně jako pohodlné sedačkové lanovky a pojízdné pásy. Ruku na srdce, učit se lyžovat a do toho se potýkat ještě s kotvou nebo s talířovou lanovkou, není zrovna optimální.

A kde najdete ta nejlepší lyžařská střediska pro děti? Tohle jsou naše tipy:

Lyžování v Česku s dětmi 2024

Dolní Morava

U hranic s Polskem v Pardubickém kraji. Pro děti jsou zde připravené pojízdné pásy i pomalý vlek a kromě lyžování si zde užijí také sáňkování a bobovou dráhu.

  • Sjezdovky – modré i náročnější červené

Ramzová

Nachází se v Hrubém Jeseníku a disponuje příjemnými vleky i sedačkovou lanovkou. 

  • Sjezdovky – modré, dětské i několik červených

Karlov

Ski Aréna Karlov je pod Pradědem v obci Malá Morávka. Sportovní vyžití zde najdou jak úplní začátečníci, tak zkušení lyžaři.

  • Sjezdovky – modré i červené

Špindlerův Mlýn 

Asi nejznámější české lyžařské středisko, které najdete v Krkonoších, a ve kterém vás čeká celá řada možností nejen pro sportovní vyžití. Jestli se chcete vyhnout davům lidí, vyzkoušejte poklidnější Benecko.

  • Sjezdovky – široký výběr modrých, krátké cvičné tratě, nechybí ani červené sjezdovky. Pro opravdu zkušené sportovce je tu černá trať na Svatém Petru.

Lipno 

Ski areál u Lipenského jezera, který je doslova stvořený pro rodiny s dětmi a který najdete u známé vodní nádrže. Užijete si bohatou infrastrukturu i celou řadu možností pro rodinné zábavné vyžití, ať už bobovou dráhu, nebo třeba Stezku korunami stromů.

  • Sjezdovky – spousta lehkých modrých, červené i jedna těžší černá

Najděte si to nejlepší pojištění na lyže

Lyžování v Alpách s dětmi 2024

Livigno

Jedno z nejoblíbenějších a nejlepších středisek nacházející se v italské Lombardii. Užijete si tu celých 77 km skvělých sjezdovek, stejně jako běžecké tratě v délce 40 km i snowparky. 

  • Sjezdovky a spol. – cvičné svahy, dětský park, 17 km modrých, 47 km červených a 13 km černých sjezdovek

Val di Fiemme

Středisko nacházející se v italských Dolomitech, v provincii Trentino. Zimní dovolenou si tu užijí jak začátečníci, včetně dětí, tak ostřílení lyžaři. Celkem je zde 166 km upravených sjezdovek, běžecké trati (150 km), snowparky, bobová dráha i možnost sáňkování a bruslení.

  • Sjezdovky – 42 km modrých, 57 km červených a 17 km černých

Reinswald

Nachází se v Jižním Tyrolsku (Itálie) a disponuje perfektně upravenými sjezdovkami, pohodlnými lanovkami, běžeckými tratěmi i snowparkem. Kromě toho se zde nachází sáňkařská dráha i ledová plocha na bruslení.

Sjezdovky – 8 km modrých, 18 km červených a 16 km černých

Dachstein West 

Leží v Horním Rakousku a čeká vás zde 113 km sjezdovek, 185 km běžkařských tratí a rovnou čtyři snowparky. Program pro děti zde najdete nejen na svahu, ale také mimo něj v podobě sáňkařské dráhy.

  • Sjezdovky – 32 km modrých, 88 km červených a 13 km černých sjezdovek

4 Vallées 

Oblast v kantonu Wallis (Švýcarsko) se 412 km sjezdovek! Jedná se opravdu o skvělou volbu pro pohodovou rodinnou dovolenou.

  • Sjezdovky – 107 km modrých, 202 km červených, 103 km černých sjezdovek

Najděte si to nejlepší pojištění na lyže

Lyžování s dětmi v klidu díky cestovnímu pojištění

Zvlášť při sportu si můžeme způsobit nepříjemný úraz, děti nevyjímaje. A z pohodové dovolené se tak velmi snadno stane nepříjemný zážitek. Zvlášť pokud jste vyrazili za hranice. Vzhledem k tomu, že nejen ošetření, ale také zásah horské služby nebo dokonce transport vrtulníkem sahají doslova do astronomických výšin, je sjednání cestovního pojištění na lyže doslova nezbytností.

Proto si ještě před odjezdem uzavřete to nejlepší cestovní pojištění online cestou – během pár minut a z pohodlí vlastního domova.

Užitečná připojištění na lyže:

Možná se vám budou hodit informace o tom, jak připravit dítě na první školní den.

Nepodceňujte havarijní pojištění

Jedete na lyže autem? V tom případě určitě nezapomeňte na havarijní pojištění, které vám v případě nehody pokryje škody na vašem voze. Obzvlášť v zimě, kdy jsou silnice namrzlé, se vám rozhodně vyplatí. Naše online kalkulačka vám porovná nabídky různých pojišťoven a vy si jen vyberete tu nejvýhodnější pro vás.

Ještě nemáte uzavřené povinné ručení? I v tomto případě vám naše kalkulačka pomůže ušetřit. Podívejte se na změny v povinném ručení od roku 2024

 

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.