4/12/2024, Bára Kocmánková , Ušetřeno.cz

TOP 10 nejkrásnějších pláží Itálie: Kde je najít?

Itálie je známá svou rozmanitostí krásných pláží, které se rozkládají nejen podél jejího dlouhého pobřeží, ale také na ostrovech. Projděte se s námi od zlatých písečných břehů až po skalnaté zátoky, které si získají každého milovníka moře a slunce. A kromě tipů na nejhezčí pláže Itálie přidáme i rady, jak si svou dovolenou užít opravdu bez starostí.

Nejkrásnější pláže Itálie

Nejkrásnější pláže Chorvatska i nejkrásnější pláže Itálie patří k velmi oblíbeným turistickým cílům celé řady českých cestovatelů. Kam se tedy vydat? Za nás doporučujeme tato místa.

1. Tropea, Kalábrie

V městě Tropea najdete jedny z nejkrásnějších pláží Kalábrie. Ta hlavní se nachází přímo pod historickým městem ležícím na útesu, odkud budete mít dechberoucí výhledy na tyrkysové vody Tyrhénského moře. Kromě toho je Tropea známá také svou bohatou historií a výbornou kuchyní. Takže jakmile budete mít dost písku a moře, určitě se tady nudit nebudete. 

Zdejší písečné pláže jsou dokonale vybavené pro pohodlný odpočinek. Najdete zde lehátka, slunečníky a sprchy. Přilehlé beach bary a restaurace nabízí zase lahodné mořské plody a tradiční italské pochoutky. 

Hlavní pláž je také díky svým klidným a mělkým vodám ideální pro rodiny s dětmi. A milovníci vodních sportů si zde určitě užijí šnorchlování a potápění.

2. Cefalù, Sicílie

Cefalù se nachází na severním pobřeží Sicílie a jedná se o malebné rybářské městečko s bohatou historií obklopené nádhernou přírodou. Své návštěvníky ohromí nejen svými nádhernými plážemi, ale i významnými kulturními památkami. 

Pláž v Cefalù je skvělým místem pro každého, kdo hledá relaxaci na slunci s možností prozkoumat historické bohatství Sicílie. Nabízí také bohaté vybavení, včetně lehátek, slunečníků a sprch. A samozřejmostí je také možnost občerstvení v okolních restauracích a barech.

Kromě nejkrásnějších pláží Sicílie je Cefalù domovem impozantní normanské katedrály, která je středobodem města a také významným kulturním dědictvím zapsaným na seznam UNESCO. Uvidíte, že zdejší historické centrum s křivolakými uličkami si jednoduše zamilujete. 

Cefalu, Sicílie

3. Polignano a Mare, Bari

Polignano a Mare je doslova skvostem Apulie. Vypíná se na vápencových útesech nad azurovým Jaderským mořem, pod kterými najdete také nejkrásnější pláž Bari. Právě ta, i ostatní zdejší pláže, je známá svou čistotou a křišťálovou vodou, která láká k šnorchlování a potápění. 

Přestože vybavenost zde může být omezenější ve srovnání s jinými plážemi, její přirozená krása vám tenhle drobný nedostatek jistě vynahradí.

Polignano a Mare je také známé jako místo narození Domenica Modugna, jehož slavná píseň Volare odráží lehkost a radost, kterou toto město vyzařuje. Každý rok zde také probíhá mistrovství ve skocích do vody z velké výšky, což přitahuje odvážlivce z celého světa.

Cestovní pojištění do Itálie online

4. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

Spiaggia dei Conigli je často označovaná za jednu z nejkrásnějších pláží na světě. Nachází se na malém ostrově jménem Lampedusa, který je nejjižnějším bodem Itálie a patří k Sicílii. Tento odlehlý ráj je dostupný lodí nebo letadlem přímo ze Sicílie, a i přes svou složitější dostupnost se u turistů těší velké oblibě. 

Pláž Spiaggia dei Conigli je známá svým bílým pískem a neskutečně čistou, tyrkysovou vodou, ve které doslova bují bohatý podmořský život. Počítejte s tím, že pláž je součástí přírodní rezervace, takže na ní nenajdete žádné vybavení. Na druhou stranu zde můžete pozorovat mořské želvy, které sem přicházejí klást vajíčka.

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

5. Cala Goloritzé, Sardinie

Cala Goloritzé je jednou z nejznámějších pláží Sardinie a nachází se na jejím východním pobřeží, poblíž města Baunei. K tomuto oslňujícímu místu vede turistická trasa přes sardinské hory, což je dobrodružství samo o sobě. Dostat se sem můžete také lodí z několika přístavů na východním pobřeží ostrova. 

Pláž Cala Goloritzé celkově přitahuje hlavně milovníky přírody, fotografy a dobrodruhy. Nenajdete zde žádné vybavení, což zdůrazňuje přírodní krásu místa a pomáhá udržovat jeho nedotčenost.

Cala Goloritzé byla prohlášena za národní památku Itálie a je symbolem ochrany přírodního dědictví Sardinie. Pláž je pak oblíbeným místem pro šnorchlování a potápění, a to díky bohatému podmořskému životu a průzračné vodě. Vzhledem k její izolovanosti je Cala Goloritzé ideálním místem pro všechny, kdo hledají místo bez davů lidí.

Cala Goloritzé, Sardinie

6. Baia dei Turchi, Apulie

Baia dei Turchi se nachází na východním pobřeží Apulie, v blízkosti města Otranto. Tato krásná pláž je součástí chráněné oblasti Otrantské zátoky a její název, který v překladu znamená Zátoka Turků, odkazuje na historické vylodění tureckých vojsk v této oblasti.

Pláž Baia dei Turchi je obklopena hustým borovým lesem, což jí doslova dodává pocit izolovaného ráje. Svojí krásou, jemným bílým pískem a křišťálově čistou vodou patří mezi nejžádanější destinace Apulie. I když pláž nabízí omezené služby, její přírodní krása a klidné prostředí jsou více než dostatečným odškodněním.

7. Capo Vaticano, Kalábrie

Capo Vaticano se nachází na jihozápadním pobřeží Kalábrie, blízko městečka Tropea, o kterém jsme psali výše v tomto článku. Oblast je známá svými bílými písečnými plážemi, skalnatými útesy a průzračně čistým mořem, které láká návštěvníky z celého světa.

Pláži samotné dominuje maják Capo Vaticano, z něhož se naskýtají dechberoucí výhledy na Tyrhénské moře a sousední Eolské ostrovy. 

Na pláži si užijete pozorování bohatého podmořského života, takže pokud rádi šnorchlujete nebo se věnujete potápění, je to místo pro vás. 

8. Scala dei Turchi, Sicílie

Scala dei Turchi, což v překladu znamená Schody Turků, je jedinečnou skalní formací, kterou najdete na jižním pobřeží Sicílie. Tato bílá vápencová skála se pozvolna svažuje do tyrkysových vod Středozemního moře a je snadno dostupná autem z nedalekého Agrigenta.

Zdejší nádherná pláž je oblíbená hlavně pro svou unikátní geologickou strukturu. Scala dei Turchi je nejenom skvělým místem pro relaxaci a koupání, ale také pro obdivování západu slunce, který zde vytváří nezapomenutelné scenérie.

Není divu, že Scala dei Turchi se stala populárním místem nejen mezi turisty, ale také mezi geology a fotografy z celého světa. Její jedinečná krása a fotogeničnost z ní činí jedno z nejčastěji fotografovaných míst na Sicílii. A nedávno byla dokonce zařazena mezi kandidáty na seznam světového dědictví UNESCO.

Scala dei Turchi, Sicílie

9. Chia, Sardinie

Chia je malé přímořské městečko na jihu Sardinie, známé svými zlatými písečnými plážemi a křišťálově čistou vodou. Nachází se v blízkosti města Domus de Maria a je snadno dostupné autem z Cagliari, hlavního města Sardinie.

Pláže v Chia jsou obklopené působivými písečnými dunami a nabízejí nádherný výhled na Tyrhénské moře. Toto místo je rájem pro milovníky vodních sportů, jako je windsurfing a kitesurfing, a to díky ideálním větrným podmínkám.

Chia je také domovem několika archeologických nalezišť, což přidává na její kulturní hodnotě. Přírodní krása této oblasti společně s bohatým historickým a kulturním dědictvím dělá z Chia jedno z nejatraktivnějších turistických míst na Sardinii.

10. Positano, oblast Amalfi

Positano je jedno z nejmalebnějších a nejznámějších měst na Amalfitánském pobřeží. Určitě jste alespoň na pohlednicích nebo v cestovatelských dokumentech viděli jeho barevné terasovitě sestupující domy. A i když se jedná o vzdálenější místo, pořád jde o destinaci, do které se pohodlně dostanete z Česka do Itálie autem. Navíc si severně od Positana můžete udělat také zastávku v Neapoli nebo v Pompejích. 

Pláže v Positanu jsou malebné a nabízejí úchvatné výhledy na Tyrhénské moře. Hlavní pláž Spiaggia Grande je srdcem města a centrem společenského života, obklopená řadou butiků, kaváren a restaurací.

Positano bylo a je zdrojem inspirace pro umělce, spisovatele a filmaře z celého světa. Jeho jedinečná architektura a přírodní krásy jsou často zobrazovány v nejrůznějších dílech a filmech, což přispívá k jeho ikonickému statusu na mezinárodní scéně. 

Nejkrásnější pláže Itálie

Cestovní pojištění do Itálie

Než se vydáte objevovat nejkrásnější pláže této malebné země, sjednejte si to správné cestovní pojištění. To by mělo obsahovat nejen odpovídající limity léčebných výloh, ale také šikovná připojištění, která se vám budou na dovolené určitě hodit – ať už jde o pojištění odpovědnosti, pojištění storna pobytu, nebo pojištění zavazadel

Kromě toho v cestovním pojištění nezapomeňte zohlednit také vaše plánované sportovní aktivity. Rekreační sporty bývají součástí základního balíčku cestovního pojištění, ale jestli se chystáte například potápět, podívejte se, jestli nebudete potřebovat připojištění pro rizikové, či dokonce extrémní sporty

Cestovní pojištění do Itálie si můžete zdarma porovnat přes naši online kalkulačku.

Cestovní pojištění do Itálie online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.