12/7/2023, Jana Skálová, Ušetřeno.cz

Zrušení účtu u České spořitelny

Máte bankovní účet u České spořitelny, ale nejste s ním spokojeni nebo byste ho rádi z jakéhokoliv důvodu zrušili? Máte na to samozřejmě právo. Na rozdíl od založení účtu ale Česká spořitelna zrušení účtu nenabízí online.

Zrušení účtu česká spořitelna

Jak zrušit bankovní účet u České spořitelny?

Možná to zní zvláštně, ale je to tak – zatímco bankovní účet si můžete založit online, zrušení bankovního účtu Česká spořitelna online neumožňuje.

Máte v tomto případě dvě možnosti: udělat to osobně nebo telefonicky.

Můžete se tedy vydat na pobočku a tam vše vyřídit. Ne každý má ale pobočku České spořitelny poblíž svého bydliště. A navíc tam může být fronta.

Praktičtější je obvykle zvolit druhou cestu. Zavoláte na infolinku 800 207 207 a tam požádáte o zrušení účtu Česká spořitelna. Pokud máte účtů víc, specifikujete, který míníte.

Zrušení účtu Česká spořitelna umožňuje zdarma a bez větších průtahů.

 

Hledáte výhodný osobní účet?

Jak zrušit spořicí účet u České spořitelny?

Co když máte u České spořitelny spořicí účet, o který už nemáte zájem? I ten máte samozřejmě právo zrušit. Ale opět to nepůjde online. Vaše možnosti jsou tedy stejné jako výše a zrušení účtu Česká spořitelna musí odsouhlasit na pobočce nebo po telefonu. Jen je třeba specifikovat, že se jedná o spořicí účet a o který konkrétně.

I zde je zrušení účtu bez poplatků. A v tomto případě má pro zrušení účtu Česká spořitelna formulář, který bude třeba vyplnit.

Formulář ke zrušení účtu

Při zrušení účtu Česká spořitelna formulář nabízí přímo na pobočce. Ale můžete ho dohledat i na jejím webu, odkud si ho stáhnete ve formátu PDF. Jedná se o odstoupení od smlouvy o finanční službě. Vyplníte své osobní údaje, doplníte číslo rušeného účtu a uvedete číslo účtu, kam vám mají být převedeny vaše peníze. Podepíšete a je to vyřízeno.

Jak dlouho trvá proces zrušení účtu u České spořitelny?

Také vás trápí tato otázka? Odpověď na ni není jednoznačná, protože velmi záleží na tom, jaký typ účtu chcete zrušit a kdy to uděláte. V obchodních podmínkách ke zrušení bankovního účtu Česká spořitelna píše, že „smlouvu o účtu můžete kdykoli písemně vypovědět i bez uvedení důvodu. Výpovědní doba začíná dnem doručení výpovědi a končí posledním dnem kalendářního měsíce“.

Definitivní zrušení účtu Česká spořitelna může provést ze dne na den, ale klidně i za 30 dní – podle toho, který den v měsíci smlouvu vypovíte.

Co se týká stavebního spoření, tam zrušení spořicího účtu Česká spořitelna podmiňuje 3měsíční výpovědní dobou (rychlejší vyřízení je zpoplatněno).

Chcete najít nejlepší stavební spoření?

Platí se poplatky za zrušení?

Tahle zpráva vás na závěr jistě potěší. Žádné poplatky za zrušení účtu Česká spořitelna nepožaduje. Ani u zrušení spořicího účtu Česká spořitelna nebude chtít nic zaplatit.

U stavebního spoření je jeho zrušení komplikovanější a záleží na tom, v jaké fázi se k jeho zrušení rozhodnete, tedy zda už řádně skončilo, nebo ho rušíte v průběhu. Vše se opět řídí obchodními podmínkami České spořitelny.

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.