1/22/2024, Usetreno Bussiness, Ušetřeno.cz

Lyžování ve Francii 2024 – tipy na nejlepší skiareály

Francie je nejen zemí bohaté kultury, historie a světoznámé gastronomie, ale také francouzských Alp, které jsou ideálním místem pro lyžařskou dovolenou. Na milovníky zimních sportů zde čekají skvělé služby a perfektně upravené široké sjezdovky a odpovídající sněhové podmínky až do jara. V našem článku najdete celou řadu užitečných informací ohledně lyžování ve Francii v roce 2024. A poradíme vám se sjednáním pojištění.

lyžování ve Francii

Nejlepší lyžování ve Francii 2024

Lyžařská střediska v této zemi najdete ve třech alpských regionech, které se nachází na jihozápadě Francie, při hranicích s Německem, Švýcarskem a Itálií. K těm nejznámějším francouzským areálům pak patří Les Trois Valées, Val d´Isère či Alpe d´Huez

Pokud ale netoužíte po davech dalších lidí, vyberte si některé z menších a poklidných středisek. A jestli si chcete po lyžování odpočinout a zrelaxovat tělo i mysl, navštivte některé z proslulých lázeňských oblastí jako Brides les Bains či Aix les Bains

Celkově lze říct, že tratě jsou ve Francii uzpůsobené pro lyžaře a snowboardisty od začátečníků přes pokročilé, až po profesionály. A na své si samozřejmě přijdou i rodiny s dětmi, milovníci freestylu, free ridu i běžkaři.  

Nezapomeňte si přibalit cestovní pojištění

Nejlepší lyžařská střediska ve Francii 2024

V této zemi na vás čeká celá řada lyžařských oblastí. Nejlepší lyžařská střediska Francie se nachází především ve třech alpských regionech, které najdete v jihozápadní části Francie. Kromě velmi kvalitních sjezdovek a jedinečné gastronomie si zde užijete také světoznámé lázeňské oblasti, jako je Brides les Bains a Aix les Bains.

Ze středisek, kam v roce 2024 vyrazit, za nás doporučujeme:

Alpes du Sud 

A začneme hezky od jihu – Přímořské Alpy se nachází podél hranic s Itálií a jsou součástí Provence-Alpes-Côte d’Azur. V této oblasti se nachází skvělé skiareály, stejně jako výhled na horská panoramata i vlny Středozemního moře. A k tomu jsou zde o něco příznivější ceny a resorty vhodné pro rodiny s dětmi.

Střediska Alpes du Sud – délky sjezdovek 

StřediskoModré  ČervenéČerné  
Auron65 km45 km 30 km 
Le Sauze 35 km20 km10 km 
Les Orres30 km60 km10 km 
Chabanon Selonnet  18 km16 km  7 km
Isola 75 km 35 km  10 km 

Savojsko a Isere 

Tyto dvě oblasti najdeme poblíž hranice s Itálií a Švýcarskem, kousek od města Grenoble. To, že se jedná o území pro lyžování doslova jako stvořené, dokazuje i fakt, že se v savojském městečku Val-d'Isère pravidelně koná Světový pohár v alpském lyžování a v roce 1992 zde probíhaly i zimní olympijské hry. 

Kromě lyžování a snowboardingu se v těchto oblastech můžete věnovat i freeridu, jízdě se psím spřežením nebo na skútru. Pokud máte pevněji stanovený rozpočet, připravte se na poněkud vyšší ceny. Ale opět záleží na tom, pro které středisko se rozhodnete. Zda některé z těch světoznámějších, jako je například Courchevel, nebo některé z těch menších a nenápadnějších. 

Střediska Savojsko – délky sjezdovek

StřediskoModré  ČervenéČerné  
Arêches-Beaufort 15 km 20 km5 km
Courchevel312 km 216 km 72 km
La Plagne139 km59 km 27 km
La Toussuire20 km22 km3 km
Pissaillas (ledovec) 20 kmXX

Střediska Isere – délky sjezdovek

StřediskoModré  ČervenéČerné  
Autrans 10 km 8 km2 km
Chamrousse  45 km 35 km10 km 
L'Alpe d'Huez70 km129 km50 km 
Lans-en-Vercors 13 km8 km2 km 
Mont-de-Lans (ledovec) X11 kmX

Vyberte si nejvýhodnější cestovní pojištění

Lyžování ve Francii levně 

Pokud chcete ušetřit nějakou tu korunu z rodinného rozpočtu, podívejte se na přehled zvýhodněných nabídek cestovních kanceláří. V nich najdete balíčky, které se zaměřují na páry, skupiny přátel i rodiny s dětmi. U jednotlivých zájezdů si můžete vybrat také z nabídek lyžování ve Francii se skipasem, který můžete získat zdarma nebo za zvýhodněnou cenu pobytu.  

Co se týče dopravy, malou vadou na kráse francouzských Alp je jejich větší vzdálenost a dostupnost. Vydat se sem tedy můžete letecky, autem nebo se také vydat za lyžováním ve Francii autobusem v rámci zájezdu

Lyžování ve Francii s dětmi

Mezi skvělá rodinná střediska patří např.:

  • Les 1 Alpes: Najdete ho na úpatí ledovce Mont de Lans, na kterém je možné lyžovat po celý rok. Zdejší podmínky si pak užijí jak děti a začátečníci, tak zkušení lyžaři.
  • Val Thorens: Nejvýše položené evropské středisko, ve kterém si zimní radovánky můžete užívat od listopadu až do května. 
  • Alpe d´Huez: Oblíbené středisko u velmi náročných lyžařů, na které zde čeká černá sjezdovka La Sarenne (je nejdelší v Evropě!). Rodiny s dětmi zase ocení skvělý snowpark i pohodové sjezdovky pro první obloučky. 

Cestovní pojištění na lyže do Francie 

Než se vydáte za lyžováním do Francie, zajímejte se nejen o lavinové zpravodajství a stav sněhových podmínek, ale také o sjednání kvalitní cestovního pojištění, které se o vás v případě potřeby spolehlivě postará. 

Tuto pojistku je důležité přizpůsobit plánovaným aktivitám. Je totiž rozdíl, zda se chystáte „jen” brázdit sjezdovky a pak si užít wellness, nebo si užít i nějaký ten adrenalin, například při freeridu. V takovém případě je nutné do cestovního pojištění na lyže zahrnout i připojištění rizikových nebo extrémních sportů.

Naše kalkulačka cestovního pojištění vám přehledně srovná nabídky pojišťoven. Vy si pak jen vyberete tu nejvýhodnější. Myslete však na to, že nejlevnější cestovní pojištění nemusí být vždy tou nejlepší volbou. Zaměřte se především na to, jak dobře vás pojištění ochrání. 

Před uzavřením pojistné smlouvy se také seznamte s pojistnými podmínkami, protože právě v nich najdete informace o tom, jak ke kterým sportovním aktivitám daná společnost přistupuje a zda vás pro ně bez problémů pojistí.  

Najděte si cestovní pojištění online

Jedete do Francie autem? 

Vydáváte se do Francie autem? Pak si do cestovního pojištění přidejte také autoasistenci, která vám podá pomocnou ruku ve chvílích, kdy budete potřebovat odtah do servisu, zajistit náhradní vozidlo, píchnete pneu a v celé řadě dalších případů.

Rozhodně si pak přibalte taky havarijní pojištění. V případě nehody totiž pokryje škody způsobené na vašem autě. Zejména v zimě a při cestě do zahraničí se rozhodně vyplatí. Proto zbytečně neriskujte. Naše kalkulačka vám vypočítá, kolik vás bude pojištění stát.  

Nechte si spočítat cenu havarijního pojištění

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.