2/20/2024, Beáta Dolbová, Ušetřeno.cz

Jak poslat peníze na účet?

Bez ohledu na to, jestli chcete zaplatit fakturu, poslat peníze příteli, nebo provést pravidelný převod, existuje několik snadných způsobů, jak toho dosáhnout. V tomto článku si představíme postupy, jak poslat peníze z účtu na účet a zajistit, aby vaše platby proběhly hladce a bezpečně.

Jak poslat peníze na účet

Klasický bankovní převod

Nejjednodušším způsobem, jak poslat peníze z účtu na účet, je bankovní převod. Přihlásíte do svého internetového bankovnictví a zadáte údaje příjemce (číslo účtu a kód banky). 

Pokud máte přiřazený variabilní symbol, nezapomeňte ho uvést, aby se platba správně spárovala. Před odesláním platby ověřte správnost údajů.

Bankovní převod pomocí aplikace

Banky a další společnosti stále více využívají mobilní aplikace. Není nic jednoduššího než otevřít aplikaci a během několika sekund provést potřebnou platbu.

Proces je totožný s bankovním převodem v internetovém bankovnictví – zadáte správné platební údaje, potvrdíte platbu a peníze putují k příjemci. 

Online převod peněz

Existuje také řada online služeb, které se specializují na převody peněz. Mezi ně patří například Wise (dříve TransferWise) nebo Revolut. Tyto služby poskytují výhodné směnné kurzy a nízké poplatky při mezinárodních platbách. 

TIP: Chcete-li vložit peníze na váš vlastní účet, můžete využít vkladomat.

Srovnejte si běžné účty online 

Jak poslat peníze na zahraniční účet?

V dnešní době není odesílání plateb do zahraničí žádný problém, možností je hned několik. Vyberte si tu, která nejlépe vyhovuje vašim požadavkům.

Bankovní převod

Mezinárodní platba funguje velmi podobně jako posílání peněz na český účet. Rozdílem je, že při posílání peněz do zahraničí budete potřebovat IBAN. IBAN je zkratka pro International Bank Account Number (mezinárodní číslo bankovního účtu). IBAN má každý účet, zjistíte ho například ve svém internetovém bankovnictví

Mezinárodní převodové společnosti

Existují také mezinárodní převodové společnosti, které se specializují na posílání peněz do zahraničí. Mezi nejznámější patří například Western Union nebo MoneyGram

Revolut

Revolut je společnost, která nabízí online bankovní služby a digitální peněženku. Při mezinárodních převodech peněz Revolut nabízí několik výhod, mezi které patří například: 

Nízké poplatky

Revolut často poskytuje výhodné směnné kurzy a nízké poplatky při převodech peněz do různých měn.

Rychlost

Mezinárodní převody peněz pomocí Revolut mohou být velmi rychlé, obvykle se dokončí během několika sekund nebo minut.

Flexibilita

Revolut umožňuje držet a převádět peníze v různých měnách, což může být užitečné při převodech do zahraničí.

Srovnejte si běžné účty online 

Wise

Wise je platforma, která nabízí mezinárodní převody peněz za výhodné poplatky. Co patří mezi nabízené výhody?

Skutečný směnný kurz

Wise používá skutečné směnné kurzy při konverzi měn, což znamená, že zákazníci získávají spravedlivou směnnou sazbu.

Nízké poplatky

Wise nabízí nízké poplatky a zobrazuje je už před provedením převodu, což umožňuje přesné plánování nákladů.

Jaký je rozdíl mezi posíláním peněz v rámci EU a mimo EU?

Lišit se mohou zejména poplatky a délka trvání v závislosti na zemi, bankách a platebních systémech. 

  • V rámci EU jsou platby často levné nebo bezplatné a peníze mohou dorazit velmi rychle (obvykle během jednoho pracovního dne). 
  • Při mezinárodních platbách mimo EU se mohou vyskytnout vyšší poplatky a déle trvající časy doručení.

Při převodech peněz v rámci EU i mimo ni je důležité zkontrolovat správnost údajů příjemce, včetně IBAN a dalších potřebných informací, aby se zabránilo chybám a zpožděním při platbách.

Jak poslat peníze na účet bez účtu?

Online služby (PayPal, Wise, Revolut) poskytují možnost připojit kreditní nebo debetní kartu a následně převést peníze na jiný bankovní účet. Stačí si vytvořit účet na dané platformě, přidat platební kartu a následovat pokyny pro převod peněz na konkrétní bankovní účet. 

Nabízíme online srovnání kreditních karet.

Pokud nemáte bankovní účet, můžete zvážit možnost poslat peníze hotovostí. Mnoho společností poskytuje služby převodu peněz, které umožňují odeslání peněz prostřednictvím hotovostního příkazu nebo platebního pokynu. Tyto služby jsou obvykle dostupné v bance, na poště nebo ve směnárně. Stačí navštívit pobočku, poskytnout požadované údaje (například jméno příjemce, adresu a částku peněz) a zaplatit poplatek za provedení převodu.

Jak si sjednat nejlepší běžný účet?

Nejlepší běžný účet se může lišit v závislosti na vašich požadavcích a prioritách. Prostřednictvím našeho srovnání běžných účtů si přehledně, zdarma a z pohodlí domova vyberete ten pravý. Začněte tím, že kliknete na tlačítko níže.

Srovnejte si běžné účty online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.