1/14/2024, Usetreno Bussiness, Ušetřeno.cz

Lyžování v Polsku 2024

Proč vyrazit za lyžováním do Polska v roce 2024? Najdete tu totiž rozsáhlou síť sjezdovek, kvalitní sněhové podmínky a hned několik oblastí, do kterých se můžete vydat. A vzhledem k tomu, že máme Polsko doslova za rohem, můžete si zde užít i víkendové lyžování nebo lyžování „na otočku”. K tomu si nezapomeňte sjednat to nejlepší cestovní pojištění online. Pojďme se na lyžování v Polsku podívat blíže.

Lyžování v Polsku

Nejlepší lyžování v Polsku 

Lyžování v Polsku je pohodové a při porovnání s jinými destinacemi navíc i cenově dostupné. A na své si zde přijdou začátečníci i pokročilí, stejně jako rodiny s dětmi, které touží po zábavě a pohodovém vyžití ve sněhové nadílce. 

Polsko nepatří mezi nejčastěji zmiňované destinace milovníků zimních sportů. V lidech je Polsko zakořeněno jako rovinatá zem. Nicméně i přesto se zde nachází několik zajímavých kopců, kde se dá zalyžovat.

Polské skiareály jsou specifické svým charakterem. Menší lyžařská střediska, která nejsou tak přeplněná jako v Čechách nebo Alpách, nabízí povětšinou kratší sjezdovky. Najdeme zde však mnoho strmých svahů, které by mohly zaujmout i zkušené lyžaře. Skiareály v Polsku navíc poskytují profesionální servis a mají velmi dobré zázemí pro zimní sporty.

Abychom jenom nechválili – polské skiareály jsou ve velké většině orientované na severní návětrnou stranu, a proto občas mají problém s nedostatkem sněhu

Lyžování v Polsku se dá navíc spojit s turistikou a navštívit řadu polských památek. V blízkosti skiareálů se nachází také řada resortů, které nabízí pobyty s wellness

Vyberte si cestovní pojištění rychle a online

Lyžování v Polsku – Tatry

Nejoblíbenější polskou lyžařskou oblast najdete na hranicích této země se Slovenskem. Kromě klasického sjezdového lyžování si zde užijete i běžky, stejně tak horskou turistiku.

Zakopane

Oblast Zakopaneho je v této oblasti asi nejoblíbenějším cílem všech lyžařů. Na výběr zde máte z výše položených středisek oblíbených u zkušenějších lyžařů, ale zkrátka nepřijdou ani ti méně zkušení, stejně jako rodiny s dětmi. 

Střediska Zakopane

Střediska 

Modré  

sjezdovky

Červené

sjezdovky 

Černé  

sjezdovky 

Kasprowy wierch 3,5 km8,5 km 2,2 km 
Gubałówka 0,3 km 
Harenda 0,9 km1,6 km0,9 km 

Polana

Szymoszkowa 

1,8 km

Jak je to daleko?

  • Z Prahy přibližně 537 km.
  • Z Brna přibližně 334 km.
  • Z Ostravy přibližně 190 km.

Online srovnání cestovního pojištění do Polska

Białka Tatrzańska

V této oblasti najdou vyžití hlavně začátečníci, rekreační lyžaři a rodiny s dětmi. Kromě sjezdovek zde najdete i pohodové wellness, lyžařské školy i půjčovny lyží, stejně jako příjemné penziony a restaurace. 

Střediska Białka Tatrzańska

Střediska

Modré  

sjezdovky 

Červené

sjezdovky

Černé  

sjezdovky

Kotelnica Białczańska 14,6 km4,6 km 
Kaniówka 1,4 km

Jak je to daleko?

  • Z Prahy přibližně 556 km.
  • Z Brna přibližně 421 km.
  • Z Ostravy přibližně 258 km.

Bukowina Tatrzańska 

I tato oblast disponuje hlavně modro-červenými sjezdovkami, ze kterých si užijete nádherný výhled na polské Tatry. Modré sjezdovky se tu táhnou 2,9 km. Kromě toho můžete počítat s vybaveností čítající restaurace, bufety, půjčovny, servis i půjčovny lyžařského vybavení. 

Jak je to daleko?

  • Z Prahy přibližně 560 km.
  • Z Brna přibližně 347 km
  • Z Ostravy přibližně 213 km.

Srovnejte si online nabídky cestovního pojištění

Lyžování v Polsku – Krkonoše 

Lyžování v Krkonoších si skvěle užijete i na jejich polské straně. Sportovní vyžití nabízí sjezdovky s různou obtížností, na běžkaře čekají upravované tratě a spoustu zimních aktivit si zde užijí i děti a rodiče – například snowparky a zábavné lyžařské školy.

Střediska v polských Krkonoších

Střediska

Modré  

sjezdovky 

Červené

sjezdovky

Černé  

sjezdovky

Zieleniec 5,4 km6,2 km0,5 km 
Szrenica 7 km 3,2 km 2 km 

Jak je to daleko?

  • Z Prahy přibližně 215 km.
  • Z Brna přibližně 223 km.
  • Z Ostravy přibližně 188 km.

Lyžování v Polsku – Beskydy

Příjemné polské sjezdovky u hranic najdete v Beskydech, které se zde nachází v jihovýchodní části země. Těšit se můžete na krásnou přírodu, širokou škálu sjezdových i běžkařských tratí i možnosti vyžití pro další zimní aktivity. Beskydy zkrátka nabízejí příjemné lyžování v Polsku u hranic.  

Wisla

V oblasti Wisly najdete menší střediska, která ocení zkušenější lyžaři, stejně jako rodiny s dětmi, i moderní areály s lanovými parky a skokanskými můstky.

Střediska Wisla  

Střediska

Modré  

sjezdovky 

Červené

sjezdovky

Černé  

sjezdovky

Cieńków5,9 km 1,7 km 
Soszów 4,6 km 0,9 km 0,2 km 
Nowa Osada 3,1 km 1 km 

Jak je to daleko?

  • Z Prahy přibližně 442 km.
  • Z Brna přibližně 240 km.
  • Z Ostravy přibližně 96 km.

Cestovní pojištění na lyže online

Lyžování v Polsku – podmínky

Pro aktuální lyžařské podmínky v Polsku se předem podívejte na předpověď počasí a sněhové zpravodajství. Napříč jednotlivými oblastmi se totiž mohou lišit i podle polohy skiareálů. Nejstabilnější bývá situace v polských Tatrách a Krkonoších, a to především díky jejich vyšší nadmořské výšce.

Co se týče úrovně služeb a cenové hladiny – obvykle se setkáte s příjemným přátelským servisem i atmosférou i odpovídajícím prozákaznickým přístupem. A ceny jsou ve většině případů příjemné a přijatelné, srovnatelné s těmi v České republice

Cestovní pojištění na lyže do Polska

Ačkoli jsou v Polsku většinou méně náročné sjezdovky, i na nich si samozřejmě můžete přivodit úraz, a to nejen vy, ale kterýkoliv člen vaší rodiny. Proto byste měli myslet na odpovídající a kompletní zajištění prostřednictvím spolehlivého cestovního pojištění na lyže.

Hodit se může i pojištění odpovědnosti za škodu, které se postará o situaci, kdy nechtěně způsobíte škodu na zdravé či majetku třetí osobě – například při srážce na sjezdovce.

Vzhledem k tomu, že vás cestovní pojištění na lyže vyjde doslova na pár korun denně, zbytečně nešetřete a sjednejte si ho ještě před odjezdem, ať můžete sjezdovky brázdit opravdu bezstarostně.

Užitečná připojištění na lyže 

Naše online kalkulačka vám porovná nabídky pojišťoven, takže si můžete zvolit tu nejlepší. Myslete na to, že nejlevnější cestovní pojištění není vždy to nejlepší

Srovnejte si cestovní pojištění online

Nepodceňte pojištění auta

Polsko je naším sousedem, proto se nabízí cesta autem, která mnohdy netrvá dlouho. Před cestou si nezapomeňte zkontrolovat, zda máte uzavřeno povinné ručení, jelikož bez něj byste porušovali zákon. V případě nehody pak kryje škody na zdraví a majetku třetích osob.

Zejména před cestou do zahraničí se pak doporučuje sjednat ještě havarijní pojištění. To naopak kryje škody způsobené na vašem voze. Naše online kalkulačka vám u obou pojištění srovná dostupné nabídky, načež si můžete vybrat tu nejvýhodnější.

Před cestou do Polska autem si rozhodně přečtěte o povinné výbavě v Polsku

Srovnejte si nabídky pojištění auta

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.