4/19/2024, Bára Kocmánková , Ušetřeno.cz

Objevte TOP 10 písečných pláží v Chorvatsku pro chvíle s rodinou i romantiku

Objevte s námi TOP 10 písečných pláží v Chorvatsku, které jsou ideální nejen pro rodinné výlety, ale i pro romantické chvíle ve dvou. Od skrytých zátok s jemným pískem po živé pláže s bohatým zázemím a aktivitami pro všechny věkové kategorie. Přečtěte si, kde na vás tyto pláže čekají a jaké si pro svou pohodovou dovolenou sjednat to nejlepší cestovní pojištění do Chorvatska.

Chorvatsko písečná pláž

1. Planjka, Stará Novalja, Pag

Na severu ostrova Pag, v letovisku Stará Novalja se nachází krásná chorvatská písečná pláž pro děti jménem Planjka. Nabízí bezplatnou skluzavku a možnost zapůjčení vodních šlapadel i plážových lehátek, což jí přidává na atraktivitě. Celá pláž Planjka se vyznačuje se klidnou atmosférou, takže ji ocení hlavně ti, kteří chtějí trávit klidné dny pod chorvatským sluncem.

2. Královnina pláž, Sabunike

Královninu pláž najdete v letovisku Sabunike na Zadarské riviéře. Má 1,5 km a je proslulá svou výjimečnou krásou a relaxační atmosférou. Pláž i zdejší letovisko jsou skvělou volbou pro poklidnou a romantickou dovolenou. Na pláži je k dispozici občerstvení, půjčovna slunečníků, lehátek a šlapadel. A navíc z ní budete mít i nádherný výhled na známé pohoří Velebit. 

Pokud vás láká nejen lenošení na slunci, ale i prozkoumávání okolí, Sabunike se nachází v blízkosti historického městečka Nin, které je známé těžbou mořské soli a nabízí bohatou nabídku restaurací, barů a obchodů. U Sabunike lze také najít peloidní bahno s léčebnými účinky, které ocení především lidé trpící kožními problémy.

3. Potočnica, Pag

Potočnica, situovaná na jižním pobřeží ostrova Pag, je malá vesnička známá svými krásnými plážemi a otevřenou rodinnou atmosférou. Rozkládá se ve dvou sousedních zátokách, kde najdete jak oblázkovou, tak písečnou pláž. A právě písečná pláž v jedné z těchto zátok je díky svému jemnému, téměř bahnitému písku a pozvolnému vstupu do moře velmi oblíbená mezi rodinami s malými dětmi​​.

Starší děti a dospělí pak ocení bohatost zdejšího podmořského života a možnost šnorchlování. Kromě toho si zde můžete užít koupání ze skal a betonových plácků, na kterých budete mít více soukromí.

Cestovní pojištění do Chorvatska online

4. Trstenica, Orebić, Pelješas

Písečná pláž Trstenica, nacházející se v malebném letovisku Orebić na poloostrově Pelješac, je jednou z nejkrásnějších pláží v Chorvatsku. Její jemný zlatavý písek a pozvolný vstup do moře vytvářejí perfektní podmínky pro rodiny s dětmi. Trstenica je také známá svou čistotou a kvalitou, což dokazuje ocenění Modrá vlajka.

Kromě relaxace na pláži nabízí Orebić a jeho okolí řadu dalších aktivit, jako jsou vodní sporty, pěší turistika a možnost prozkoumat lokální gastro scénu. Atmosféra Orebiće, s jeho bohatou historií a nádhernými výhledy na ostrovy Dalmácie, společně s pohostinností místních obyvatel, zajišťuje, že návštěvníci pláže Trstenica si odnesou nezapomenutelné vzpomínky.

5. Tatinja, Lumbarda, Korčula

Písečná pláž Tatinja je skrytým klenotem ostrova Korčula, kde si můžete naplno užít klidné kouzlo Dalmácie. Tato malebná pláž je oblíbená mezi rodinami i milovníky přírody díky svému jemnému zlatému písku a teplým, mělkým vodám, které jsou ideální pro bezpečné koupání.

Tatinja se nachází ve východní části ostrova Korčula, kde je oceňovaná pro svou odlehlost a méně komerční atmosféru. Díky tomu poskytuje návštěvníkům únik od davů a možnost užít si klidný den na pláži s výhledem na křišťálově čisté azurové vody Jaderského moře.

Pláž je obklopena nízkou vegetací a borovicemi, které nabízejí příjemný stín v teplých letních měsících. K dispozici je základní zařízení, jako jsou sprchy a šatny; pro ty, kdo hledají více aktivit, nabízí Lumbarda různé vodní sporty, včetně možností kanoistiky a paddleboardingu.

6. Bilin žal, Lumbarda, Korčula

V letovisku Lumbarda na ostrově Korčula najdete také tuto krásnou chorvatskou písčitou pláž. Bilin žal je známá svým mělkým pobřežím a jemným pískem, který si užijí hlavně naši nejmenší.

Pláž je snadno dostupná z centra Lumbardy, což přispívá k její oblíbenosti mezi turisty i místními obyvateli. Díky své poloze nabízí nádherný výhled na Pelješacký průliv a okolní ostrůvky, které dotvářejí malebný ráz této oblasti.

Bilin žal nabízí různé možnosti aktivitní zábavy, jako jsou vodní sporty a beach volejbal, což přitahuje mladší generaci a sportovní nadšence. Pro ty, kteří preferují klidnější odpočinek, jsou k dispozici lehátka a slunečníky.

Co se týče vybavení, na pláži Bilin žal najdete vše potřebné pro komfortní den u moře. K dispozici jsou šatny, sprchy a toalety, stejně jako několik kaváren a snack barů, které nabízejí osvěžení a občerstvení. 

Okolí pláže je také bohaté na kulturní a historické památky, včetně několika starověkých staveb a kostelů, které lze objevovat během pobytu v Lumbardě. Kromě toho místní vinice nabízí degustace tradičních dalmatských vín.

7. Crni molo, Crikvenica

Pláž Crni molo najdete v malebném přímořském městečku Crikvenica na chorvatské Kvarnerské riviéře. Jedná se o velmi vyhledávané místo, a to pro svou čistotu a krásné prostředí.

Pláž je vybavena vším potřebným pro pohodlný den strávený na pláži, včetně lehátek, slunečníků a sprch. V blízkosti pláže se také nachází několik kaváren a restaurací, kde návštěvníci mohou ochutnat místní kulinářské speciality a osvěžující nápoje.

Jednou z hlavních předností pláže Crni molo je její bezpečnost. Pláž pravidelně monitorují záchranáři a je vybavena záchrannými zařízeními, což ji činí bezpečnou volbu pro rodiny s dětmi. 

Pro milovníky aktivní dovolené nabízí Crni molo různé vodní sporty včetně šnorchlování a potápění. Užít si můžete také procházky po místní promenádě, která se táhne až do sousedních měst.

8. Bijeca, Medulin

Pláž Bijeca v Medulinu je vyhlášená svým téměř kilometrovým pásem jemného písku. Tato jedinečná chorvatská písečná pláž je oblíbeným cílem rodin s dětmi i mladých cestovatelů hledajících zábavu a relaxaci.

Na pláži Bijeca je k dispozici široké spektrum zařízení, jež zahrnuje lehátka, slunečníky, sprchy a kabinky pro převlékání. Turisté zde mohou najít také bohatou nabídku vodních sportů, jako jsou jet-ski, windsurfing nebo paddleboarding, což přináší zábavu pro všechny věkové kategorie.

Pro stravování je přímo na pláži a v jejím okolí několik restaurací a barů, kde lze ochutnat lokální istrijské speciality a osvěžující nápoje. 

9. Sabuša, Kukljica, Ugljan

Pláž Sabuša na vás čeká v malebné vesničce Kukljica na ostrově Ugljan a je jedním z těch míst, jež zůstává skryto před davy turistů. Díky tomu si zde užijete klidnou atmosféru a přírodní krásy typické pro Dalmácii.

Místo je známé svým jemným bílým pískem a křišťálově čistými vodami, které lákají k plavání a šnorchlování. Na Sabušu se dostanete pěšky nebo lodí, což jí přidává na osobitém kouzlu. Pokud se rozhodnete pro pěší trasu, čeká vás cesta skrze borovicový les plný vůní.

Ačkoliv Sabuša nedisponuje velkou turistickou vybaveností, nabízí ideální podmínky pro odpočinek a odreagování od každodenního shonu. 

Cestovní pojištění do Chorvatska online

10. Crvena luka, Biograd, Mor

Pláž Crvena luka se nachází nedaleko města Biograd na Moru. Má jemný červený písek, který ji odlišuje od ostatních pláží, které najdete v Dalmácii. Své návštěvníky okouzluje nejen barvou písku, ale i křišťálově čistou vodou a malebnými výhledy na Jaderské moře.

Pláž je obklopena hustým borovicovým lesem, který poskytuje nejen příjemný stín, ale dodává zdejšímu vzduchu velmi příjemnou vůni.

Přímo na pláži se pak nachází lehátka, slunečníky, sprchy a toalety. Pro ty, kteří hledají aktivnější formy odpočinku, jsou zde možnosti vodních sportů, jako je šnorchlování a potápění. Restaurace a bary v blízkosti pláže zase nabízejí široký výběr jídel a nápojů, od tradičních chorvatských pokrmů až po mezinárodní kuchyni. 

Písečné pláže v Chorvatsku – mapa

Podívejte se na naší přehledné mapě, kde všechny tyhle krásné pláže najdete. Stačí je zapojit do plánované trasy vaší dovolené a vydat se do Chorvatska autem za spoustou zážitků.

Písčité pláže Chorvatsko

Cestovní pojištění do Chorvatska

Ještě než se pustíte do balení kufrů, sjednejte si před dovolenou cestovní pojištění do Chorvatska. Kromě léčebných výloh, ze kterých se hradí náklady na léky, lékařskou péči nebo hospitalizaci, do něj nezapomeňte přidat také některá z užitečných připojištění, jako je například:

A jestli máte v plánu sportovat, přidejte také pojištění úrazu a pro jistotu se podívejte, jestli vaše sportovní aktivity nespadají do oblasti rizikových či extrémních sportů, pro které je třeba se připojistit.

Cestovní pojištění si můžete zdarma porovnat prostřednictvím naší online kalkulačky.

Porovnejte si cestovní pojištění online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.