1/17/2024, Usetreno Bussiness, Ušetřeno.cz

Lyžování v Itálii 2024 –⁠⁠⁠ tipy na nejlepší střediska

Itálie nabízí turistům spoustu vyžití nejen v létě, ale také v zimě. Na jejím severu totiž najdeme nádherné Alpy s celou řadou skvělých lyžařských středisek, s perfektní vybaveností i pověstnou pohostinnou atmosférou. Kde si lyžování v Itálii v roce 2024 užijete nejvíce? Podívejte se na naše tipy a hned budete mít jasno. Stejně jako v tom, jaké cestovní pojištění na lyže si do Itálie sjednat.

Lyžování v Itálii

Nejlepší lyžování v Itálii v roce 2024

Která jsou ta nejlepší lyžařská střediska v Itálii? Nám se líbí nejvíce tahle: 

Val Gardena 

Jedná se o jedno z nejdůležitějších lyžařských center, které je součástí největšího italského skiareálu Dolomiti Superski. Není proto divu, že několikrát dokonce získalo ocenění nejlepší lyžařské středisko světa. Díky tomu je velmi oblíbené u spousty lyžařů, snowboardistů, běžkařů, skialpinistů i milovníků extrémního lyžování.  

Rodiny s dětmi si tu užijí zábavu ve snowparku a funparku Val Gardena na vrcholu Piz Sella, ve kterém se nachází i spirálový sněžný tunel nebo boardercrossová trať.

A samozřejmostí je také perfektní infrastruktura, služby i celková vybavenost. Těšit se můžete také na nádhernou přírodu se sněhovými pláněmi a horskými vrcholky. 

Jak je to daleko?

  • Z Prahy přibližně 657 km.
  • Z Brna přibližně 721 km.

Oblasti Val Gardena a délky sjezdovek

OblastModréČervenéČerné
Ortisei 52 km 105 km18 km
St. Crisitna52 km105 km18 km
Seiser Alm15 km45 km 3 km

Vzhledem k tomu, že je Val Gardena součástí výše zmíněného areálu, je možné si na jeden skipas užít celkem 1 220 km sjezdovek. Vydat se s ním totiž můžete například také do Val di Fiemme a Alpe Luisa.  

Porovnejte si pojištění na lyže do Itálie

Passo Tonale 

Vyhlášené lyžařské centrum, které se nachází kousek od nádherného městečka Ponte di Legno. Lyžování si tu užijete hned ve třech skvělých oblastech (viz tabulka), přičemž extra zkušení lyžaři si mohou vyzkoušet i známou černou sjezdovku Paradiso dlouhou 2,7 km s převýšením neuvěřitelných 700 metrů. Každopádně se hlavně jedná o perfektní místo, pokud se zrovna učíte lyžovat.

Samozřejmostí je perfektní infrastruktura čítající širokou nabídku služeb, lyžařské a snowboardové školy, včetně snowparků (například Adamello Snowpark nebo dětský park Fantaski). A kdyby vás lyžování náhodou omrzelo, můžete absolvovat výlet na sněžnicích, sněžných skútrech nebo si odpočinout v některém z wellness center.  

Jak je to daleko?

  • Z Prahy přibližně 772 km.
  • Z Brna přibližně 836 km.

Oblasti Passo Tonale a délky sjezdovek

OblastModréČervenéČerné
Ponte di Legno24 km 61 km 15 km
Presena (ledovec)24 km 61 km 15 km
Passo Tonale 24 km 61 km 15 km

Cortina d´Ampezzo

I tady si užijete majestátní Dolomity i několik jednotlivých středisek propojených skibusy. Ten největší areál pak můžete otestovat přímo v Cortině, kde se například v roce 1956 konaly zimní olympijské hry. Díky bohaté a moderní infrastruktuře se pak tomuto místu přezdívá „Královna Dolomit”. I toto středisko je vhodnou volbou pro začátečníky

Navíc je také součástí areálu Dolomiti Superski, takže o výběr sjezdovek nebudete mít nouzi, přičemž mezi jednotlivými areály vás pohodlně přepraví skibusy. 

Jak je to daleko?

  • Z Prahy přibližně 705 km.
  • Z Brna přibližně 673 km.

Oblasti Cortina d´Ampezzo a délky sjezdovek

OblastModréČervenéČerné
Auronzo 3 km 3 km 1 km
San Vito di Cadore 4 km 5 km 1 km
Misurina 3 km 2 km X
Cortina 54 km44 km18 km

Kalkulačka cestovního pojištění online

Livigno 

Vysokohorské středisko nacházející se kousek od švýcarských hranic v bezcelní zóně, do kterého se dostanete pouze jednosměrným tunelem Munt la Schera. Užijete si tu skvělé podmínky pro lyžování, moderní lanovky i spolehlivé propojení skibusem. Kromě lyžařů tohle místo zbožňují i snowboardisté, pro které je připraven i snowpark s U rampou. A oblast je také vhodná pro freeride

Každopádně nejvíce si Livigno užijí rodiny s dětmi. Právě na ty zde čeká celá řada ubytování rodinám na míru, 9 lyžařských škol, celá řada fun a snowparků a navíc také zvýhodněné ceny v rámci Family weeku.

Máme pro vás i další tipy na lyžování pro děti

Jak je to daleko?

  • Z Prahy přibližně 861 km.
  • Z Brna přibližně 919 km.

Oblasti Livigno a délky sjezdovek

OblastModréČervenéČerné
Mottolino5 km 14 km 6 km
Carosello20 km 41 km 11 km

Cervinia 

I toto lyžařské středisko najdete poblíž italsko-švýcarských hranic. Jedná se o jedno z nejmodernějších míst určených pro všechny milovníky zimních sportů. Kromě lyžařů jsou zdejší podmínky ideální také pro snowboardisty (užijí si například snowpark Indianpark) a milovníky freeridu

Jak je to daleko?

  • Z Prahy přibližně 1 047 km.
  • Z Brna přibližně 1 167 km.

Délky sjezdovek Cervinia

ModréČervenéČerné
75 km 220 km 27 km

Lyžování v Itálii se skipasem 

Lyžařské oblasti v Itálii mají tu výhodu, že skipas platí většinou pro všechny sjezdovky v daném místě. Přímo k nim vás pak přepraví moderní skibusy, takže si ani nemusíte lámat hlavu s přepravou. Stojí také za to udělat si předem průzkum nabídek od jednotlivých cestovních kanceláří, které pro zimní období mají připravené zajímavé slevové akce nebo rodinné balíčky, v rámci nichž někdy najdete skipas rovnou v ceně zájezdu

A mimo to bývá příjemným bonusem i fakt, že ke skipasu lze získat slevu na místní služby nebo vstupy do wellness a zábavních center.

Lyžování můžete spojit s oslavením Vánoc v Itálii

Cestovní pojištění na lyže do Itálie 2024

Před cestou za zimními radovánkami si také nezapomeňte sjednat cestovní pojištění na lyže pro sebe a celou svou rodinu. Pokud plánujete sportovní aktivity i mimo sjezdovky, nezapomeňte se pro ně připojistit zvlášť.

A víte mimochodem o tom, že součástí cestovního pojištění do Itálie musí být pojištění odpovědnosti? Jedná se o pojistku vztahující se na škody, které nechtěně způsobíte třetí osobě na zdraví či majetku. Konkrétně u lyžování se tedy jedná o ochranu pro případy, kdy někoho srazíte na sjezdovce. A věřte nám, že pojistné částky se mohou vyšplhat pěkně vysoko

Nejde totiž jen o poškozené lyže a sportovní vybavení, ale v případě většího karambolu také o zranění vyžadující lékařské ošetření, v závažnějších případech se lze setkat i s pracovní neschopností či trvalými následky, a tady jdeme už do stotisícových sum.

Lyžování v Itálii 

Kromě povinnosti mít sjednané pojištění odpovědnosti pak musíte mít v Itálii při zimních sportech vždy nasazenou helmu a v platnost vešla také nulová tolerance alkoholu na sjezdovkách. Více informací se dočtete v článku o pojištění na lyže do Itálie. Mimo jiné se tam dozvíte, že pojišťovny berou lyžování jako rizikový, nebo extrémní sport. Záleží na konkrétní pojišťovně. Proto si jeden z nich budete muset připojistit.

Chcete mít jistotu, že si sjednáte to nejvýhodnější cestovní pojištění na trhu? Využijte naši online kalkulačku, která vám přehledně porovná nabídky pojišťoven. Stačí si vybrat tu nejlepší, vyplnit údaje a zbytek nechte na nás.

Porovnejte si nabídky cestovního pojištění

Do Itálie na hory autem v roce 2024

Jestli se chystáte do Itálie autem, nezapomeňte si sjednat havarijní pojištění. Postará se o vás totiž ve chvílích, kdy na vašem vozidle bude způsobená škoda (ať už živly, nebo třeba zlodějem a vandalem). Jeho součástí jsou pak také asistenční služby v různém rozsahu, přičemž vám umí podat pomocnou ruku ve chvíli, kdy píchnete kolo, budete potřebovat náhradní vozidlo, nebo třeba odtah do servisu.

Sjednat si havarijní pojištění můžete přes naši online kalkulačku, která vám srovná nabídky jednotlivých pojišťoven, vy si pak vyberete tu nejvýhodnější.

Srovnejte si havarijní pojištění online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.