2/8/2023, Usetreno Bussiness, Ušetřeno.cz

Zásah horské služby nesmí chybět v žádném cestovním pojištění

Hory jsou velmi oblíbeným místem pro trávení naší dovolené v letních i v zimních měsících. V zimě zde s chutí nasazujeme lyže, snowboard, běžky, a v létě se zase s oblíbenou vydáváme za horskou turistikou nebo na ferraty. Jenže právě hory skrývají určitá rizika a nebezpečí, před kterými bychom se měli chránit sjednáním správného cestovního pojištění na hory, které by mělo obsahovat i zásah horské služby. 

zásah horské služby

Zásah horské služby a cestovní pojištění 

V základním balíčku cestovního pojištění najdete především léčebné výlohy, které se vztahují na ošetření, lékařskou péči, hospitalizaci, úhradu léků atd. Zásah horské služby je do něj třeba přidat. Pokud se tedy chystáte na hory, měli byste se ještě před odjezdem při sjednání cestovního pojištění na tuto položku podívat blíže a zahrnout ji do něj.  

Zásah horské služby by ve vašem cestovním pojištění pak rozhodně neměl chybět v případě, kdy se na horách chystáte lyžovat, věnovat snowboardingu, skialpinismu, freeridu a dalším podobným sportům. V létě pak horské a vysokohorské turistice, ferratám a ostatním náročnějším aktivitám.  

Nezapomeňte na cesty přibalit cestovní pojištění

Kdy dochází k zásahu horské služby? 

Zásah horské služby obvykle vyžadují závažné úrazy a zranění, v jejichž důsledku nemůže pojištěný pokračovat v cestě nebo provozování sportů.  

Horská služba musí také zasahovat v případech, kdy se pojištěný ztratí a zabloudí (například při silném dešti nebo vánici). V takové chvíli dochází k vyhlášení pátrací akce, do které může být zapojené velké množství osob, pátrací techniky i vrtulník. Takže asi tušíte, že se opravdu nejedná o levnou záležitost. Pokud pátrací akci nebudete mít ve vašem cestovním pojištění zahrnutou, a po zásahu nebudete potřebovat lékařskou péči, nechá vás pojišťovna zásah zaplatit ze svého. 

Vrtulník pak bývá také povolán v případech, kdy je pojištěný v ohrožení života a transport zraněného tímto dopravním prostředkem do nejbližšího zdravotního zařízení je tedy nezbytně nutný. 

K zásahu horské služby pak dochází v situacích, kdy je pojištěný zraněný a nemůže pokračovat sám v cestě.  

cestovní pojištění zásahu horské služby

Cena zásahu horské služby 

Kolik za zásah horské služby zaplatíte? To záleží na tom, ve které zemi horskou službu potřebujete přivolat, stejně jako na tom, o jak velkou akci se bude jednat. Obecně se dá říci, že: 

  • V případě zásahu horské služby může jít o částky od cca 1 500 Kč až do 20 000 Kč za zásah. 
  • V případě zapojení vrtulníku (ať už při pátrání nebo při nezbytném transportu) se setkáte s částkami od cca 20 000 Kč až do 130 000 Kč 
  • V případě pátracích akcí se sumy mohou vyšplhat až na statisíce korun. Záleží na tom, dlouho pátrací akce trvá, kolik osob je do ní zapojeno, a jaká technika a dopravní prostředky byly v jejím rámci byly využity. 

Spočítejte si nezávazně cenu cestovního pojištění

Co by mělo obsahovat cestovní pojištění na hory se zásahem horské služby? 

Ve správně nastaveném cestovním pojištění na hory by zcela jistě neměly chybět tyto položky: 

  • Zásah horské služby 
  • Pátrací akce horské služby 
  • Přeprava (vrtulníkem, skútrem a dalšími možnosti dopravy) 
  • Ošetření 
  • Lékařský zákrok, operace 
  • Hospitalizace 
  • Repatriace zpět do České republiky 

A kde si takové pojištění sjednat? Snadno, rychle a online cestou přes online kalkulačku cestovního pojištění, do které zadáte základní údaje o cestě, pojištěných osobách a během pár kliknutí myší uvidíte přehledně srovnané nabídky hned od několik pojišťoven, které si můžete také upravit podle svých potřeb. 

Cestovní pojištění online pak uzavřete přes tlačítko “Koupit” a všechny důležité dokumenty včetně smlouvy i asistenčních kartiček vám běhm chvíle dorazí do vaší e-mailové schránky. Smlouva vstupuje v platnost uhrazením pojistného. 

Nezapomeňte se také zaměřit na to, aby vaše cestovní pojištění obsahuje také transport vrtulníku a zajištění pro pátrací akce. 

Pojištění zásahu horské služby Slovensko aneb nepodceňujte Tatry 

K velmi oblíbeným oblastem, kam míříme do hor patří nejen Alpy v Rakousku, Itálii, Švýcarsku nebo Francii, ale také slovenské Tatry. I když máme tuto destinaci doslova za rohem, ani zde bychom neměli zapomínat na sjednání kvalitního cestovního pojištění na hory se zajištěním pro zásah horské služby. 

Právě Češi jsou poněkud známí podceňováním podmínek v Tatrách a téměř každý rok se setkáme s případy turistů, kteří se v Tatrách ztratili nebo vážněji zranili. Proto je na místě pojištění do Tater se zásahem horské služby nepodceňovat. 

Srovnejte si cestovní pojištění online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.