8/22/2024, Bára Kocmánková , Ušetřeno.cz

Pojištění drink povolen

Dovolená, to je odpočinek, dobrodružství a určitě také poznávání lokální gastronomie. Patříte mezi ty, kdo rádi vyzkouší třeba pivo z lokálních pivovarů nebo okusí víno z místních vinic? Určitě tušíte, že kombinace pojistné události a alkoholu v krvi nebude úplně jednoduchá záležitost.

Pojištění drink povolen

Alkohol v krvi býval u pojistného plnění problémem. S cestovním pojištěním drink povolen si ale skleničku budete moc na dovolené bez obav dopřát.

Co je drink povolen?

„Drink povolen” je název připojištění k cestovnímu pojištění (někdy se mu říká také „cestovní pojištění s alkoholem“), které platí až do 0,8 promile alkoholu v krvi

Díky tomu se do tohoto limitu nemusíte bát žádných výluk, které se dříve v případě pojistné události uplatňovaly. 

Takže pokud na dovolené například upadnete a rozbijete lehátko u bazénu nebo do někoho nechtěně vrazíte a způsobíte mu zranění, nemusíte se bát, že by náklady na vzniklou škodu šly z vaší kapsy.

Kolik toho tedy můžete vypít? To záleží na vaší váze a rychlosti metabolismu. Proto se na internetu podívejte například na naší orientační tabulku nebo si pořiďte alkohol tester. Každopádně nějaký ten exotický drink, sklenku vína či vychlazené pivo si určitě budete moci dopřát.

PromileVypitý alkohol
0,3 - 0,4
  • 1 desetistupňové pivo
  • 1 dvanáctistupňové pivo
  • 1 panák
0,5
  • 2 decilitry vína
  • 2 desetistupňová piva
  • 2 panáky
0,8 - 0,9
  • 3 desetistupňová piva
  • 3 panáky
1 - 1,1
  • 4 desetistupňová piva
  • 3 dvanáctistupňová piva
  • 7 decilitrů vína
  • 4 panáky

Poznámka: Tabulka je pouze orientační. Skutečné hodnoty závisí na množství alkoholu v konkrétním nápoji, na tělesné váze jednotlivce i na pohlaví.

Cestovní pojištění online

Drink povolen – řízení a sjezdovky

U alkoholu za volantem je třeba brát v potaz pravidla a zákony země, ve které se pohybujete. Hranice tolerance se totiž stát od státu liší. 

Na Slovensku je, stejně jako u nás, tolerance nulová. V Itálii nebo Chorvatsku můžete mít při řízení v krvi 0,5 promile alkoholu, na Maltě a ve Velké Británii dokonce až 0,8 promile. Pokud tedy způsobíte dopravní nehodu a daný limit překročíte, pojišťovna vzniklou škodu neuhradí.

Stejné pravidlo platí na sjezdovkách, kdy je například v Itálii při lyžování stanovená nulová tolerance na svahu. Stejně přísní jsou také při namátkových kontrolách v Rakousku.

Proto se vždy předem o těchto pravidlech informujte a myslete na svou bezpečnost.

Sjednání cestovního pojištění online

Sjednání cestovního pojištění alkohol – drink povolen zvládnete bez problémů online cestou. Stačí se připojit k internetu, vzít chytrý telefon, počítač nebo tablet a vše hravě zvládnete během pár minut s online kalkulačkou cestovního pojištění

Toto připojištění nabízí například AXA ASSISTANCE a je možné sjednat ho po vybrání produktu. Jednoduše si vyberete pojištění od AXA, ukáže se vám přehled tohoto pojištění, a když se podíváte na jeho „detail“, uvidíte další připojištění, která si můžete sjednat – například právě AXA drink povolen.

To nejvýhodnější cestovní pojištění přes online kalkulačku snadno srovnáte i uzavřete, přičemž vám všechny důležité dokumenty přijdou během pár minut do e-mailové schránky. 

A kdy cestovní pojištění začne platit? Hned jak uhradíte pojistné. Na výběr máte z bankovního převodu nebo online platby kartou. Cestovní pojištění si tedy můžete sjednat doslova i pár minut před odjezdem za hranice.

 Bez připojištěníS připojištěním drink povolen
Německo (4 dny)251 Kč314 Kč
Chorvatsko (8 dní)503 Kč628 Kč
Itálie (14 dní)880 Kč1 100 Kč

Poznámka: Cestovní pojištění drink povolen je počítáno pro turistickou cestu. Jde o 2 dospělé (28 a 30 let). Uvedeny jsou nejnižší nabízené cenové nabídky pojišťovny nabízející připojištění drink povolen. Jedná se o ilustrační příklad, nejedná se o obchodní nabídku. Počítáno dne 22. 8. 2024.

Srovnání cestovního pojištění

Abyste našli to nejvýhodnější cestovní pojištění na dovolenou, podívejte se na aktuální nabídku pojišťoven. Tu uvidíte v online kalkulačce, do které zadáte základní údaje o vaší cestě, a to:

  • cílovou destinaci,
  • délku pobytu,
  • počet a věk zajištěných osob.

Během chvíle před sebou budete mít přehledně srovnané nabídky hned od několika prověřených pojišťoven působících na českém trhu, a to včetně výše pojistného. 

Jednotlivé nabídky si můžete v klidu projít, vybrat si míru zajištění (vyšší, střední a nižší pojistné limity) a samozřejmě přidávat užitečná připojištění. Kromě „drink povolen” lze zvolit například i:

Jakmile si vyberete to nejlepší cestovní pojištění, stačí si ho pouze sjednat, a můžete vyrazit.

Cestovní pojištění online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.