3/1/2024, Andrea Halaštová , Ušetřeno.cz

Půjčka pro každého

Máte hluboko do kapsy, ale bojíte se, že vám nikdo nepůjčí? Je půjčka opravdu pro každého? Vysvětlíme vám, co je to rychlá půjčka a SMS půjčka, jak fungují a na co si dát pozor. Díky našemu srovnání si najdete tu nejvýhodnější půjčku online. Čtěte dále.

Půjčka pro každého

Co je to rychlá půjčka pro každého a kde si ji můžu vzít?

Vzít si půjčku je otázka pár desítek minut. Na půjčku se můžete naprosto nezávazně poptat online na webu téměř jakékoliv banky a následně o ni zažádat v internetovém či mobilním bankovnictví. Rychlou půjčku často nabízejí nebankovní instituce. Přečtěte si rozdíly mezi bankovní a nebankovní půjčkou

Pokud vám společnost půjčku schválí, peníze máte potom zpravidla k dispozici velmi rychle. Doba splatnosti takové půjčky je většinou krátká a úroky vysoké.

Úvěrová kalkulačka online

Jak funguje SMS půjčka?

Věděli jsme, že peníze si dnes už můžete půjčit i skrze SMS zprávu? Je to jedna z možností, jak si rychle a bez složitých procesů obstarat finance. Tento typ úvěru funguje tak, že žadatel o půjčku pouze odešle SMS v požadovaném formátu na číslo firmy, kterou si vybral. Ta si jej ověří a během chvíle mu v případě kladného vyřízení připíše peníze na účet.

Na co si dát pozor?

Rozhodujte se pro rychlou půjčku s rozvahou a dobře si smlouvu prostudujte. Výše úroku může být na první pohled velmi lákavá, ale může platit třeba jen první měsíc a pak narůst. Zaměřte se také na výši RPSN, tedy roční procentní sazby nákladů. Když je podstatně vyšší než samotný úrok, jde to ruku v ruce s velkými poplatky

Nezapomeňte si také zjistit, co vám hrozí, pokud nebudete řádně splácet nebo pokud si daná pojišťovací společnost nenárokuje právo po vás chtít celou částku včetně úroků během několika dnů, když by to z její strany bylo potřeba.

Kde si půjčit peníze bez doložení příjmů?

Půjčka pro každého bez doložení příjmu není naprostá utopie. Jak funguje půjčka bez doložení příjmů? Jisté banky tuto možnost nabízí. Je tomu tak, protože má banka zpravidla možnost monitorovat pohyb peněz na vašem běžném účtu

Pokud vám každý měsíc chodí peníze, ať už ze zaměstnání, či z podnikání, je to pro ni signál, že máte spolehlivý zdroj příjmu, a tak mnohdy není potřeba nic dokládat zvlášť.

Co když nemám práci, a potřebuji půjčku?

Banka vás ve štychu nenechá, ale při žádosti posuzuje vaši úvěruschopnost. To znamená, že přestože nemáte práci, tak vám bude ku prospěchu doložit jakýkoliv jiný stálý příjem. Máte například nemovitosti a podnájemník vám pravidelně platí nájem? Neváhejte to v žádosti doložit, určitě vám to pomůže. 

Kde si půjčit v insolvenci?

insolvenci si bohužel peníze půjčit nemůžete. Jediným řešením je obrátit se na nebankovní poskytovatele. Ale ani v tom případě nepochodíte u všech. Půjčky v insolvenci poskytují jen vybrané finanční instituce a počítejte s tím, že nejde o levnou a často ani výhodnou záležitost.

Po pár letech se ovšem dočkáte. Po 5 letech od skončení insolvence se smaže záznam dlužníka v insolvenčním rejstříku. Následně je možné požádat o půjčku v bance nebo u nebankovní společnosti.

Která je ta nejlepší půjčka pro vás?

Díky naší kalkulačce si můžete snadno a online vypočítat, jaká je ta nejvýhodnější půjčka právě pro vás. Stačí vědět, na co si chcete půjčit, jakou částku a jak dlouho chcete půjčku splácet. Půjčka šitá vám na míru se vám ukáže za pár sekund. 

Srovnejte si půjčky online

Nebankovní půjčka pro každého?

Nebankovní půjčky poskytují nebankovní instituce a je třeba vzít na vědomí, že oproti půjčce bankovní vás tato vyjde ve výsledku o dost dráž. Nebankovní instituce nedisponují bankovní licencí, je své činnosti ale potřebují licenci k poskytování spotřebitelských úvěrů

To, zda daná společnost licenci vlastní, si můžete sami ověřit prostřednictvím webových stránek ČNB.

Před uzavřením jakékoliv půjčky si důkladně prostudujte její podmínky. V mnoha případech vás může lákat rychlost společností, které vám jsou schopné peníze poskytnout často opravdu velmi rychle. S důkladným porovnáním půjček vám může pomoci naše kalkulačka a srovnání půjček, kde si podmínky půjček můžete v klidu projít.

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.